Haberler

"Yeni Nesil Üroloji Servisi" Projesi Ankara Yolcusu

Şarkışla Kızılcakışla Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı "Yeni Nesil Üroloji Servisi" projesi Ankara'da yarışacak.

Şarkışla Kızılcakışla Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı "Yeni Nesil Üroloji Servisi" projesi Ankara'da yarışacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koordine edilen ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılabildiği "Bu Benim Eserim Proje Yarışması" final sergisi, 9-11 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da yapılacak.

Final sergisine ülke genelinden yaklaşık 60 bin proje arasından ilk 100'e giren projeler katılacak.

Şarkışla Kızılcakışla Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri de hazırladıkları

"Yeni Nesil Üroloji Servisi" projeleri ile Kayseri bölgesini (Kayseri, Sivas, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat) Ankara final sergisinde temsil edecek.

Projenin sahibi ilköğretim okulu öğrencileri Ali Canpolat ile Eren Mumcu, üroloji servisinde yatan hastaların görüntü kirliğine yol açan akıntı torbalarına alternatif çözüm getiriyor.

Canpolat, 50 yaş altı erkeklerin prostat rahatsızlıklarının yüzde 25, 50-70 yaş grubu erkeklerde bu oranın yüzde 70, 80 ve üzeri yaşlarda ise yüzde 90 civarında olduğunu yine projeyle üroloji servislerinde yatan diğer hastaların ve refakatçilerinin de önemli bir eksikliğini gidereceklerini belirtti.

"Yeni Nesil Üroloji Servisi" projesinde üretilen mekanizma ile hastadan çıkan akıntının, bisiklet supabına benzer bir aparat ve atık sıvı sayacı ile sonda (hortum) vasıtasıyla direkt kanalizasyona bağlandığını ifade eden Canpolat, klasik sistemde ise hastandan gelen akıntı, sonda vasıtasıyla idrar torbasında biriktirildiğini, bu atığın daha sonra kanalizasyon veya tuvalete döküldüğünü bildirdi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Şarkışla Kayseri Niğde Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title