Haberler

Yeni Muhtara 'Muhtarlık' Şoku

İzmir'in Alsancak Semti'ndeki Kültür Mahallesi muhtarlığına seçilen Nilgün Güney, 21 yıldır bu görevi yürüten ancak bu seçimlerde Ak Partiden Konak Belediyesi meclis üyeliğine seçilen Nurdan Metin'den görevi devralmak üzere muhtarlık binasına gittiğinde büyük şok yaşadı.

İzmir'in Alsancak Semti'ndeki Kültür Mahallesi muhtarlığına seçilen Nilgün Güney, 21 yıldır bu görevi yürüten ancak bu seçimlerde Ak Partiden Konak Belediyesi meclis üyeliğine seçilen Nurdan Metin'den görevi devralmak üzere muhtarlık binasına gittiğinde büyük şok yaşadı. Binadaki tüm büro malzemelerinin yanı sıra muhtarlık tabelasına kadar tüm malzemelerin yerinden sükülüp götürüldüğünü söyleyen Güney; Gönül isterdi ki el sıkışıp görevi devralayım ama olmadı. Noterden tutanak tutturduk, gerekli yasal işlemleri başlatacağız dedi. Alsancak Semti'deki Kültür Mahallesi muhtarlığı için, 21 yıldır bu görevi yürüten Nurten Metin'in yerine bu kez eşi Mustafa Metin aday oldu. 30 Mart'ta yapılan seçim sonrasında ise, Metin'e karşı aday olan Nilgün Güney, seçimi kazandı. Bu arada, Ak Parti'den Konak Belediyesi meclis üyeliğine seçilen eski muhtar Nurdan Metin'den görevi devralmak üzere muhtarlık binasına giden Nilgün Güney, büyük şok yaşadı. Binadaki tüm büro malzemelerinin yanı sıra muhtarlık tabelasının bile yerinden sökülerek götürüldüğünü farketti. Bina içerisinde de, sacede koli içerisinde bazı evrakların bulunduğunu gören Nilgün Güney, avukatıyla birlikte noter çağırarak tutunak tuturdu. Ardından da gerekli yasal yollara başvurmak için harakete geçti. EL SIKIŞMAK İSTERDİM

Binanın yeniden tadilatını yaptıran, büro malzemelerini temin eden Nilgün Güney, 'Eski muhtarımız meclis üyeliğine aday olunca muhtarlık için de yerine eşi aday oldu. Ancak halkımız beni seçti. Buna saygı götermek yerine muhtarlık binasında ne kadar malzeme varsa galıp götürmüş. Bilgisayarda bu mahallede yaşayanların bilgileri var ama onlar artık bende değil. Bunların yasal bir sorumluluğu olduğuna inanıyorum. Bu nedenle de gerekli hukuksal yollara başvuracağım. Muhtarlık mührünü bile kapıcısıyla gönderdi. Oysa gönül isterdiki el sıkışalım ve görevi öyle kabul edeyim ama olmadı. Artık halkımız için yeni bir hizmet dönemi başlamış olduö dedi. Nilgün Güney'in suçlamada bulunduğu eski muhtar Nurdan Metin ise, 'Nilgün Hanım, bu dedikodulardan vazgeçsin artık. Kendi görevine baksın. Ben mührümü beratımı devrettim. Yeni görevime bakıyorum. O da kendi işine başlasın. Bana sürekli sosyal paylaşım siteleri üzerinden hakaretler ediyor. Hatta avukatımla kendisine ihtarname bile gönderdim. Ben orayı boş devraldım. Ben didindim çalıştım, sonra da hakkım olanı alıp ayrıldım. O da kendisi yapsın. Ben kendisine en ufak bir serzenişte bulunmadım. Nereye varacak bu çirkinliğin sonu dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti İzmir Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title