Haberler

Yazıcıoğlu: "Türkiye'nin Güvenlik ve Refah Sorunlarına Çözüm Önerilerimiz Ön Planda Olacak"

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 9 Kasım Pazar günü gerçekleştirecek kurultayda, Türkiye'nin güvenlik, özgürlük ve refah sorunları ve bunlara dönük projelerle çeşitli çözüm önerilerinin ön planda olacağını belirtti.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 9 Kasım Pazar günü gerçekleştirecek kurultayda, Türkiye'nin güvenlik, özgürlük ve refah sorunları ve bunlara dönük projelerle çeşitli çözüm önerilerinin ön planda olacağını belirtti. Yazıcıoğlu, kurultaya, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından da büyük ilgi olduğunu kaydetti.

Kurultay öncesi açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, kurultay için uzun süredir hazırlık yaptıklarını söyledi.

Büyük bir coşku içinde geçmesini bekledikleri kurultayda önemli mesajlar vereceğini kaydeden Yazıcıoğlu, Türkiye'nin içte ve dışta hassas bir dönemden geçtiğini, bu konularda somut projeler sunacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin temel sorunlarının başında güvenlik meselesi geldiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, güvenlik sorunun hem içeride hem de sınırlarda olduğunu ifade etti. Yazıcıoğlu, "Ülkede sadece sınırlarımızda güvelik sorunu yok. İçeride de güvenlik sorunu var. Terörden kaynaklanan güvenlik sorunu var, kapkaçtan kaynaklanan sorunlar var. İnsanların evinde rahat olamadıkları bir süreç var. İşinde, alış verişlerinde güven içinde değil. Bunların tek tek sorun olarak ortaya konması ve bunlara dönük çözüm önerilerimiz olacak" dedi. Yazıcıoğlu, ülkenin bir başka önemli sorununun ise bireysel özgürlüklerin kısıtlı olması geldiğini söyledi. İnsanların inanç ve mezheplerini rahatça ve korkusuzca yaşayamadığını kaydeden Yazıcıoğlu, bu sorunlara ilişkin çözüm tekliflerinin olacağını belirtti.

Yazıcıoğlu, Türkiye'nin bir başka önemli sorununun refah sorunu olduğunu ifade etti. Ülkede verimsizliğe dayanan, kaynakların belli kesimler tarafından kullanılmasını sağlayan bir ekonomik düzenin olduğuna dikkat çeken Yazıcıoğlu, "Bu sorunlarımızı gündeme getirerek Türkiye'de tarımdan sanayiye, ulaşımdan sağlığa, yaylarımızdan tarlalarımıza ve sularımıza kadar tüm milli kaynaklarımızı daha verimli kullanılmasını sağlayacak bir üretim ekonomisini öngörüyoruz. Çok üreten, adil paylaşan ve en önemlisi de herkesin refah seviyesini yükselteceğiz" şeklinde konuştu.

-'KÖYDE KAL' PROJESİ-

Yazıcıoğlu, önem verdikleri projelerinin başında Anadolu köylüsü ile şehirlisinin birbirinden kopmasını önleyecek destek projesi olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu 'Köyde Kal' ismini verdikleri projeyi şöyle anlattı:

"Burada vatandaşımıza köyünde mutluluğunu nasıl sağlayabiliriz? Toprağını işlerken, medeniyetten kopmamasını, yine büyük şehirlerde en üst düzeyde eğitim alırken, köyünden kopmamasını, köylünün eğitimli insanlarından yararlanarak kalkınmasını sağlayacak bir proje. Devlet bunun için destekte bulunacak."

Yazıcıoğlu, kurultaydan hemen sonra yerel seçimler için harekete geçeceklerini söyledi. Bugüne kadar yerel seçimlerde her seçim çevresinde seçime girmediklerini, bunun oy oranlarına olumsuz yansıdığını kaydeden Yazıcıoğlu, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde ise Türkiye'nin her yerinde seçime gideceklerini söyledi. (ANKA)

(AS/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title