Haberler

Rize'de Baba ve Oğul Boğulma Tehlikesi Geçirdi

Güncelleme:

Rize'de bir baba ve oğlu, dere akıntısına kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi. Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ve çevredekilerin yardımıyla kurtarıldılar.

RİZE'de girdiği derede akıntıya kapılıp, sürüklenen oğlu Zeyd Taha Sayan'ı (10) kurtarmak için suya atlayan baba Beşir Sayan (44) boğulma tehlikesi geçirdi. Baba ve oğlu, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri ve vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Olay dün öğle saatlerinde Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi'nde meydana geldi. Ailesiyle birlikte gezmek içi bölgeye gelen Beşir Sayan, serinlemek için dereye girdi. Bir süre yüzen Beşir Sayan'ın akıntıya kapılıp, sürüklendiğini fark eden baba Beşir Sayan, suya atlayarak oğluna ulaşmaya çalıştı. Oğluna ulaşamayan baba da akıntıya kapılınca sürüklenmeye başladı. Diğer aile fertlerinin ihbarıyla bölgeye JAK, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Suda 50 metre sürüklenen baba ve oğlu suya giren dalgıç ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. Çevredekilerin de eşlik ettiği arama kurtarma çalışmalarında baba ve oğlu, dere yatağına gerilen halat yardımıyla karaya çıkarıldı. Burada bekletilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu baba ve oğlu, tetbir amaçlı ambulaslarla Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Baba ve oğlu, tamamlanan tedavileri sonrası bugün taburcu edildi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Baba Rize Jandarma Sağlık Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title