Haberler

Foça'da Festival Coşkusu

Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), (DHA) İZMİR'de, Foça 7'nci Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali dün başladı.

Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), (DHA)

İZMİR'de, Foça 7'nci Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali dün başladı. Gün boyu süren etkinliklerin ardından yapılan açılış törenine katılım yüksek oldu. Gece de Işın Karaca şarkılarıyla Foçalıları coşturdu.

Foçalılar ilk gün programında yer alan tekne onarım bakımı, ressam Avni Arbaş ve Ferruh Başağa'nın sanatı üzerine söyleşiler, Oxana Yenpazar'ın piyano dinletisi, Ahmet Günbaş'ın 'İki Yakadan Barış ve Dostluk Şiirleri' söyleşisi, karma resim sergisi açılışı, yelken ve sörf gösterileri etkinliklerini izlemek için mekanlara akın etti. Saat 18.00'de Barbaros Büfe önünden kortej yürüyüşü başladı. Foça'nın simgeleri olan fok ile kedi, horoz, tarihi yapılar, taş evler ve kayıkların maketlerinin traktör römorklarına konulduğu kortej Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Buradaki resmi açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılışa CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Foça Kaymakamı Kamil Köten, Aliağa Belediye Başkanı CHP'li Turgut Oğuz, Foça Garnizon Komutanı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Foça Deniz Üssü'nde görevli amiraller, Foça Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Foça İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Recep, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, tatilini Foça'da geçiren turistler ve halk katıldı.

Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ açılış konuşmasında, bu yıl Kültür ve Sanat Festivali ile Balıkçılık Festivali'ni birleştirerek gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Foça'nın Türkiye'de 14 doğal yaşam alanından biri olduğunu hatırlatan Başkan Demirağ, "İlçemiz ayrıca fokların yurdudur. Temennimiz daha güzel günler için, ışıltısını dünyaya gösterebilen bir Foça için, yürek yüreğe, el ele, kol kola geleceğe yürümektir. Festivalimiz bu yoldaki adımlarımızdan biridir" dedi. Foça Kaymakamı Kamil Köten de, ilçenin 4 bin yıllık tarihinde hep denizciliğiyle öne çıktığını vurgulayarak, Foça ve çevresinde hepsi mavi bayraklı 22 koy bulunduğunu kaydetti. Köten, Foça'da yaklaşık yıllık bin ton balık üretimi yapıldığını ve 350- 400 ailenin balıkçılıkla geçindiğini söyledi.

CHP'Lİ ANADOL'DAN, YUNANCA 'MERHABA'

İzmir Milletvekili Kemal Anadol ise açılış törenine katılanları şahsı, CHP parlamento grubu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına selamladı, Midilli adasından gelerek festivale katılan Yunan gruplara da kendi dillerinde 'Merhaba' dedi. Foça'yı her gelişinde daha gelişmiş bulduğunu ifade eden Anadol, "Foça gerçekten örnek bir ilçe. Foça beton yığınlarını, beş yıldızlı otellerin üst üste bindiği turizm kıyılarını hatırlatmıyor. Tarihi ve çevreyi hatırlatıyor. Foça'nın hemen ilerisinde yerden mantar gibi biter şekilde kurulmak istenen termik santrallerini Foçalılar istemiyor. Daha akılcı, yenilenebilir enerji kaynaklarını davet ediyor. Çevreyi kirletecek, turizmi ve kültürü baltalayacak yatırımlar istemiyor. Ayrıca kanayan yara Fransız Tatil Köyü Club Med felaketinden kurtulmak istiyor. Bir an evvel orası Türk turizminin, Foça turizminin emrine verilsin istiyor" diye konuştu.

Açılış töreni Foça Belediyesi dans grupları, Midili adasından gelen Yunan folklor ve dans ekiplerinin gösterileri ile sona erdi.

'HABERLER, TÜM FOÇA İLE ÖPÜŞTÜ DİYE ÇIKACAK'

Gece ise Yeni Park konser alanında Işın Karaca sahneye çıkarak, son albümündeki şarkılarını seslendirdi.

Konser alanını dolduran binlerce seyirci, Karaca'nın, 'Dert Bende, Tanrım Beni Baştan Yarat, Dilektaşı, Kimbilir, Yalan, Ben Sevdalı Sen Belalı, Hor Görme Garibi, Diyemedim, Ne Duamsın Ne Bedduam' adlı şarkılarını hep birlikte söyledi. Yıldız Tilbe'nin 'Sana Değmez' şarkısı ve davul şovuyla uzun süre alkışlanan Işın Karaca, bir ara seyircilerin arasına indi. Yoğun ilgi ve sevgi gösterileri nedeniyle şarkılarını söyleyemez hale gelinceye kadar sevenleriyle kucaklaşan sanatçı, kendisini saranlardan "Bırakın beni yahu. Yarın haberler Işın Karaca bütün Foça'yla öpüştü diye çıkacak" diyerek espri yaptı.

Karaca'nın, "Çıtırlarım" dediği vokalistler Uğur Akyürek ve Yonca Kocadağ da söyledikleri solo şarkılarla alkış aldı. Vokalisti Uğur Akyürek'in de iki ay önce evlendiğini söyleyen Karaca, "Ben bu durumda hala bekarsam bende ciddi bir problem var" dedi. Şarkıcının bu sözlerine Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Sizi Foça'da evlendirelim. Foça Demokrasi Meydanı'nda nikahınızı ben kıyacağım" sözleriyle karşılık verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title