Haberler
BBC

'Yanımda kadın yolcu istemiyorum' diyen Ortodoks Yahudinin talebini yerine getiren KLM, cinsiyet...

Güncelleme:

Hollanda'da hükümetin resmi danışma organı olan İnsan Hakları Enstitüsü, ortodoks Yahudi bir erkek yolcunun "inancı gereği bir kadınla yan yana oturmayacağı" itirazı üzerine, kadın yolcunun yerini değiştiren Kraliyet Havayolları'nın (KLM) "cinsiyet ayrımcılığı" yaptığına hükmetti.

Hollanda'da hükümetin resmi danışma organı olan İnsan Hakları Enstitüsü, ortodoks Yahudi bir erkek yolcunun "inancı gereği bir kadınla yan yana oturmayacağı" itirazı üzerine, kadın yolcunun yerini değiştiren Kraliyet Havayolları'nın (KLM) "cinsiyet ayrımcılığı" yaptığına hükmetti.

Enstitü, KLM'den, personelini "cinsiyet ayrımcılığının bir suç olduğunu ve bundan kaçınmamaları gerektiği" konusunda uyarmasını istedi.

Olay geçen yıl Mayıs ayında KLM'in New York - Amsterdam uçuşu sırasında yaşandı. Sosyalist Parti (SP) Milletvekili Ronald van Raak ile eşine, ortodoks Yahudi bir yolcunun yanında koltuklar verildi.

Yahudi yolcu, "inancı gereği bir kadının yanında oturamayacağını" belirterek, van Raak ve eşinin kaldırılmasını istedi. Diğer Yahudi erkek yolcularla birlikte oturmak istediğini söyleyen yolcunun itirazı üzerine, uçuş bir süre gecikti.

Yahudi erkeklerin hiçbirinin van Raak ve eşiyle oturmak istememesi üzerine, kabin görevlileri, Hollandalı çifti başka koltuklara yerleştirdi.

Ronald van Raak, Hollanda'ya döndükten sonra, İnsan Hakları Enstitüsü'ne ayrımcılık şikayetiyle başvudu.

Hükümetin tavsiye organı olan enstitü, KLM'nin, "cinsiyete göre yasaklanmış bir ayrım yaptığına" karar verdi.

Havayolu şirketinin, ayrımcı erkek yolcuyu değil, kurban konumundaki kadın yolcuyu dikkate alması gerektiğini vurgulayan enstitü, KLM'nin, personelini "kesinlikle cinsiyet ayrımı yapmaması" konusunda uyarmasını istedi.

Hollanda İnsan Hakları Enstitüsü, hak ihlalleri ile eşitsizlik ve ayrımcılık iddialarını anayasa ve yasalar açısından değerlendiren ve bu konuda hükümete tavsiyelerde bulunan resmi bir kurum.

SP Milletvekili van Raak, karardan memnun olduklarını belirterek, "Her kadının, KLM uçuşarında ayrımcılığa uğramayacağı güvencesi içinde olması, kamu yararına bir durum" dedi.

İsrail Havayolları kuralları değiştirdi

Van Raak'ın verdiği bilgiye göre, İsrail'de kadın yolcuların benzer durumlarla karşılaşması nedeniyle yaşanan protestolar üzerine İsrail Hava Yolları ( El Al), uygulamalarında değişikliğe gitti.

El Al kurallarına göre, başka bir yolcunun yanında oturmayı reddeden kişiler derhal uçaktan dışarı çıkarılıyor.

Hollandalı milletvekili, İnsan Hakları Enstitüsü kararından sonra, KLM'in de kısa süre içinde kuralları değiştirmesini beklediklerini söyledi.

BBC

Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500

Yorumlar (4)

Fatma koçak:

KLM ile ben de yaşadım. İki sarışın kanadalı ortalarında oturan zenci çocuğu (çocuk yaşta cidden) benim yanıma yolladılar. Hostesi çağırdılar, bir şeyler konuştular, sonra hostes burnumun dibine girip vıdı vıdı vıdı yapıp, emrivakiyle yani, yanıma oturtturdu. Sonra o iki kadın kafa kafaya verip gülüştüler. KLM rezalet bir şirket. Uçakları da inanılmaz konforsuz, eski ve gürültülü.

1
0
yanıtYanıtla
ernfdn:

olm o adamın inancı böyle. bu cinsiyetçilik değil sadece inandığı dinin gerektirdiği bazı katı ahlak kuralları.

0
0
yanıtYanıtla
Sessiz İrade:

Öyle din olmaz kardeşim herkes eşittir öyle bir davranışta olmaz katılmıyorum

yanıt0
yanıt0
mehmet selim polat:

yunanistana gerici yobaz demiyorlar, müslümanı kınıyorlar. amerikada okulları ayrıdır. . erkek öğretmen kızlara. baya örretmen erkek öğrencilere ders veremez. haremlik-selamlık var. lanetlenmiş bir millettir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title