Haberler

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, İtfaiye Haftası Mesajı

"Yalova itfaiyesi, ülkemizin en iyi itfaiye teşkilatları arasındadır"

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, İtfaiye Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, "Canlarını hiçe sayarak bizim güvenliğimiz için görev yapan tüm itfaiye teşkilatı personelimizin Yangından Korunma Haftası'nı kutlarım" dedi. Yangınlara karşı her zaman tedbirli olunması gerektiğine dikkat çeken Başkan Koçal, mesajında şu görüşlere yer verdi; "İnsanlık, zaman zaman büyük felaketlerle karşı karşıya kalmıştır. Bu felaketlerin zararını en aza indirmek için yüzyıllar boyu çalışmalarda bulunmuş, tedbir ve önlemler almaya çalışmıştır. Doğa kendi dengesi içinde yapıcı olduğu kadar yıkıcıdır da. Ateş; olumlu yönlerine karşın denetimden çıkınca yangını oluşturur ve yıkıcı yönünü gösterir. Bu nedenle bireyler olarak daha dikkatli hareket etmeliyiz. Doğabilecek olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak adına her zaman tedbirli olmalıyız. Öncelikle can güvenliğimizi ön planda tutmalıyız.

Yurdumuzda ilk itfaiye 1714 yılında Tulumbacılar adıyla kuruldu. Tulumbacılar, Yeniçeri ocağına bağlıydı.Yangın söndürme işi, 25 Eylül 1923'te belediyelere verildi. İtfaiye teşkilatı, günümüzde yeni ve gelişmiş araçlarla modernleşmiş olup teknolojiyi yakalamıştır. Haberleşme; telsiz ve telefonla kısa sürede yapılabilmektedir.

Yalova İtfaiyesi, 37 personel ve 10 araçla ülkemizde araç ve personel yönünden en iyi itfaiye teşkilatları arasındadır. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi itfaiyemiz önleme, kurtarma, eğitim ve söndürme görevlerini en iyi şekilde 365 gün 24 saat çalışarak yerine getirmeye çalışmakta, bu doğrultuda araç ve ekipmanın modernizasyonu sürekli yenilemektedir. Personelimiz, halkımızın doğal afetlerden korunmasını sağlamak amacıyla özveriyle çalışırken, bizler de bu görevlerini yerine getirirken onlara en iyi şartlarda hizmet vereceği ortam ve ekipmanları tedarik etmeye özen gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle itfaiye teşkilatımızın İtfaiye Haftası'nı kutluyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title