Haberler

Wende: En Ciddi Rakibimiz THY

Lufthansa Alman Havayolları'nın iki yıldır Türkiye Genel Müdürlüğünü yapan ve bir Türk'le evli olduğu için çalışanların ' Enişte' dediği Gregor Wende, THY'nin muhteşem bir büyüme kaydettiğini söyledi.

Lufthansa Alman Havayolları'nın iki yıldır Türkiye Genel Müdürlüğünü yapan ve bir Türk'le evli olduğu için çalışanların ' Enişte' dediği Gregor Wende, THY'nin muhteşem bir büyüme kaydettiğini, Star Aliance üyesi olduktan sonra da Avrupa'da üçüncü sırayı zorladığını söyledi.

Halen ilk sırada Lufthansa, ikinci sırada Air France- KLM ortaklığı, üçüncü sırada British Airways İngiliz Havayolları'nın, dördüncü sırada THY'nin olduğunu belirten Grego Wende, THY'nin gelişimini muhteşem bulduğunu belirtti. Gregor Wende, 'THY ile 22 senelik işbirliğimiz var. THY Star Aliance üyesi olduktan sonra gücüne güç kattı. Yükselişi muhteşem şekilde devam ediyor. Şu anda Avrupa'da dördüncü sırada ama üçüncülüğü hak ediyor" dedi.

Atatürk Havalimanı muhabirleriyle yaptığı bir toplantıda sektördeki hedeflerini açıklayan Lufthansa Alman Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, "Türkiye'ye yaptığımız uçuş sayısını bu yıl haftada 74'e çıkardık. Geçen yıl Türkiye ile Almanya arasında karşılıklı 1 milyon yolcu taşıdık. 2011'in ilk 4 ayında yolcu sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6'lık bir artış sağladık. Yıllık bazda bu oranın yüzde 11'lere çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Geçen yıl Bursa uçuşlarının ardından bu yılın Nisan ayında Münih'ten Antalya'ya uçmaya başladıklarını hatırlatan Wende, "Lufthansa olarak Avrupa'dan Türkiye'ye en çok sefer yapan ve en çok yolcu taşıyan şirketiz. Türkiye'ye günde 11 sefer gerçekleştiriyoruz. Uçaklarımız yüzde 100 doluluk oranıyla sefer yapıyor. Münih ve Frankfurt'tan İstanbul'a günde 6 sefer yapıyoruz ancak bu talebi karşılayabilmemiz için yeterli değil. İstanbul için yeni slot (uçuş izni) istedik ama Atatürk Havalimanı çok yoğun olduğu için slot alamadık. Gece 01: 00-04: 00 saatleri arasında slot verebileceklerini söylediler ama bu da bizim planlamamıza uymuyor, yine de sefer sayısını artırmak için şartları zorlamaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Lufhansa adına Çin ve Japonya'da 10 seneden fazla yöneticilik yaptıktan sonra 2010 yılında Türkiye Genel Müdürlüğü'ne atandığını belirten Gregor Wende, Kuzey Afrika'daki kargaşanın ardından İstanbul'un Avrupa tarafından daha çok tercih edilen bir merkez haline geldiğini vurguladı. THY ile Sun Express'e 22 yıldır ortak olduklarını ifade eden Wende, "THY havacılığı muhteşem ve çok iyi yapıyor. Bu bize de yarıyor. Türk Hava Yolları 2 sene önce Star Aliance girdikten sonra gücüne güç kattı. Türkiye'den Almanya'ya giden transit yolcularımızı Frankfurt ve Münih'ten sonra THY 7 farklı noktaya daha taşıyor. Avrupalı yolcular THY'yi çok beğeniyor " dedi.

THY GÜÇLÜ ORTAK, CİDDİ RAKİP

İstanbul'un Avrupa'da merkez haline gelmesinin en çok THY'ye yaradığına dikkat çeken Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende daha sonra şöyle konuştu:

"THY bu sayede çok hızlı büyüyor. Bizim için çok güçlü bir ortak ama aynı zamanda ciddi bir rakip. Çünkü THY her yıl uçuş ağını yüzde 25 genişletiyor. Ancak bu rekabetin Türkiye ayağından bir endişemiz yok ama, THY Avrupa ve dünyada hızlı büyüyor. THY bizim için dünyada çok ciddi bir rakip. Özellikle Çin, Hindistan ve Almanya'da rakip. Mesela Çin'e Almanya'dan sefer yapan şirketler arasında THY birinci sırada. Hamburg, Berlin, Stuttgart ve Dusseldorf"dan Çin'e uçuyor. Bu alanda bölgede de lider durumda. THY ikrama da çok önem veriyor. Türkis&Doco'nun yemekleri hem çok çeşitli hem de lezzetli. Sadece Türk insanı değil, Asyalılar hele hele Almanlar Türk yemeklerini çok seviyor. Zaten yemeyi de çok seviyorlar. THY yolcuyu kendine çekmede bu üstünlüğünü çok iyi kullanıyor. İç hatlarda bile 3 çeşit yemek veriyor. "

TÜRKİYE PATLAMA YAPABİLİR

Gregor Wende, Kuzey Afrika'daki krizin devam etmesinin havacılıkta koridorları değiştirdiğini, yeni koridorları yolcu tercihlerinin belirlediğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Koridorlar Türkiye'nin lehine değişiyor. Türkiye bu sayede turist sayısında patlama yapabilir. Çünkü Mısır, Tunus, Fas ve Libya'da yaşanan iç karışıklar tatil talebini büyük oranda Türkiye'ye kaydırıyor. Mesela biz geçen sene Antalya'ya geldiğimizde oteller Mayıs ayında dolmaya başlamıştı. Bu sene Mart ayında bütün oteller dolu. Bu yıl Almanya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında büyük artış bekliyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye, özellikle de İstanbul ve Antalya kongre turizminin cazibe merkezi haline geldi. Tabii Türkiye'den de Almanya'ya özellikle fuarlara çok rağbet var. Bu açıdan Almanya'nın vize kolaylığı getirmesi çok faydalı olacaktır. En azından festival ve fuarların yoğunlaştığı dönemlerde ikili antlaşmalarla vize muafiyeti getirilebilir. "

ENİŞTENİN FAVORİSİ BARBUNYA PİLAKİ

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü, aynı zamanda şirket ortakları İsviçre Havayolları'nın da Türkiye Genel Müdürü olan Gregor Wende, Türkiye'de henüz ikinci yılını doldurmasına rağmen havalimanı muhabirleriyle yaptığı toplantının tamamında Türkçe konuştu. Sorulara Türkçe cevap verdi. Wende güzel Türkçe konuşmasının sırrını "21 yıl önce bir Türk'le, Sibel hanımla evlenmeme borçluyum. Türkçeyi o yüzden bu kadar güzel konuşuyorum. Bir de kızımız var, adı Ceren. Ceren 26 yaşında ve Çin'de kurumsal iletişim uzmanı olarak çalışıyor" sözleriyle açıkladı. Eşi sayesinde Türk yemeklerini çok sevdiğini dile getiren Wende, favori yemeğinin ise barbunya pilaki olduğunu söyledi. Wende tatilini de Bodrum Yalıkavak'taki yazlıklarında eşi ve kızıyla birlikte yaptığını belirtti.

İstanbul / Bakirköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title