Haberler

Washington'da Sabancı Konferansı

Güncelleme:

Sabancı Üniversitesi ve Brookings Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen 'Sakıp Sabancı Konferans Serisinin 9'ncusu Washington yapıldı.

Sabancı Üniversitesi ve Brookings Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen ' Sakıp Sabancı Konferans Serisinin 9'ncusu Washington yapıldı.

Sabancı Üniversitesi'nin Onursal Başkanı merhum Sakıp Sabancı'yı anma etkinlikleri kapsamındaki konferansın bu yılki konuğu Dünya Bankası Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Dr. Kaushik Basu oldu. Dr. Basu konferansta, 'Yükselen Ülkeler ve Değişen Dünya Ekonomisi' başlıklı bir konuşma yaptı. Dr. Kaushik Basu konuşmasında, sürmekte olan global ekonomik krize ve yükselen ülkelerin önündeki politik engellere değindi. Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı bu yılki konferansın açış konuşmasını üniversitenin Orhanlı Tuzla'daki kampüsünden yaptı.

Washington'daki konferans, canlı video konferans bağlantısı ile Türkiye'den, Sabancı Üniversitesi'nin Orhanlı Tuzla'daki kampüsünden izlendi. Dr. Kaushik Basu'nun konferansından önce açış konuşmaları İstanbul'da Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Washington'da Brookings Enstitüsü Başkanı Strobe Talbott tarafından yapıldı. Konuşmasını Washington'dan yapan Dr. Basu konferans sonunda Washington ve Sabancı Üniversitesi'nden gelen soruları cevaplandı. Konferansın moderatörlüklerini Washington'da Brooking Enstitüsü'ndeki TÜSİAD Kıdemli Araştırmacısı Kemal Kirişci, İstanbul'da Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi İzak Atiyas yaptı.

SAKIP SABANCI KONFERANS SERİSİ

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı merhum Sakıp Sabancı'nın adını taşıyan, 'Sakıp Sabancı Konferans Serisi', saygın devlet adamlarının uluslararası siyasetteki en son gelişmeler hakkında görüşlerinin yanı sıra Türkiye'nin dünya siyasetindeki yerine uluslararası platformlarda dikkat çekmek amacıyla her yıl Brookings Enstitüsü ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle düzenleniyor. 2005 yılından bu yana düzenlenen konferans dizisinde sırasıyla; ABD Dışişleri Eski Bakanı Madeleine Albright, Dünya Bankası Eski Başkanı Paul Wolfowitz, ABD Dışişleri Bakanı Eski Yardımcısı Richard Holbrooke ABD Dışişleri Bakanı Eski Yardımcısı, Büyükelçi, Nicholas Burns, Oxford Üniversitesi Rektörü Chris Patten ve ABD'nin Avrupa ve Avrasya İlişkilerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, NATO Eski Genel Sekreteri ve AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik eski Yüksek Temsilcisi Javier Solana ve emekli ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Zbigniew Brzezinski konuşmacı oldular.

Kaushik Basu, Dünya Bankası'nın Kalkınma Ekonomisinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti olarak görev yapıyor. Yakın zamana kadar Hindistan hükümetinin ekonomi başdanışmanı olarak görev yapan Dr. Basu'nun ekonomi alanına katkıları kalkınma ekonomisi, refah ekonomisi, endüstriyel örgütlenme ve oyun teorisini kapsıyor. Basu'nun hakemli dergiler ve akademik bültenlerde 160'tan fazla yayını, çok sayıda dergi ve gazete yazısı ve aralarında Beyond the Invisible Hand: Groundwork for a New Economics /(Princeton University Press ve Penguin, 2010) bulunan kitapları var.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Sabancı Üniversitesi Güler Sabancı Sakıp Sabancı Washington Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title