Haberler

Washington: Amerikalılar Irak'ı Teröre Karşı Savaşın Dışında Düşünüyorlar

ABD Başkanı George W. Bush, başından beri Irak savaşının; teröre karşı savaşın bir parçası olduğunu savunurken, bu savaşın başlamasından beri ilk kez Amerikalılar'ın çoğu, Irak Savaşı'nın terörizme karşı savaşın bir parçası olmadığını düşünüyor.

ABD Başkanı George W. Bush, başından beri Irak savaşının; teröre karşı savaşın bir parçası olduğunu savunurken, bu savaşın başlamasından beri ilk kez Amerikalılar'ın çoğu, Irak Savaşı'nın terörizme karşı savaşın bir parçası olmadığını düşünüyor.

New York Times ve CBS News'in yaptırdığı ve bugün yayınlanan anket sonuçlarına göre, Amerikalılar'ın yüzde 53'ü Irak savaşının bir yanlış olduğunu düşünürken, bu oran Temmuz ayında yüzde 62 olarak tespit edilmişti.

17-21 Ağustos tarihlerinde bin 206 yetişkine soru sorularak yapılan kamu araştırmasına göre Amerikalılar'ın yüzde 51'i iki savaşın birbirinden ayrı olduğunu düşünürken yüzde 44'ü, iki savaş arasında bir bağlantı olduğuna inanıyor.

ABD'lilerin yüzde 62'si ABD'nin Irak'ı istikrara kavuşturma çalışmalarının kötü gittiği görüşünde, yüzde 65 ise Bush'un izlediği politikalardan hayal kırıklığına uğramış durumda.

Amerikalılar'ın yüzde 46'sı Bush'un Irak konusuna çok aşırı yoğunlaştığını fakat aynı alakayı dünyanın diğer bölgelerindeki teröristler için göstermediğine inanıyor. Yüzde 42'si ise, Bush'un Irak ve terörizm konularına eşit olarak yoğunlaştığını söylüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title