Haberler

Zeytin Dalı Harekatına "Al Bayraklı" ve "Atlı" Destek

Erzurum'da atlı cirit kulüpleri, Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Mehmetçik'e destek vermek için Türk bayrağı işlenen donan süs havuzunun bulunduğu alanda gösteri yaptı.

Erzurum'da atlı cirit kulüpleri, Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Mehmetçik'e destek vermek için Türk bayrağı işlenen donan süs havuzunun bulunduğu alanda gösteri yaptı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle faaliyet gösteren atlı cirit kulüpleri, ellerinde satırlar ile Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Mehmetçik'e destek için Kent Meydanı'nda bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Erzurumlu gençlerin desteğiyle kentin işlek caddesinde bulunan ve donan süs havuzuna Türk bayrağı motifi işlenen alana gelen atlı ciritçiler ve vatandaşlar ellerindeki "Başkomutanımız, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Aziziye Destanında olduğu gibi Afrin Harekatı'nda da görev almaya hazırız" yazılı pankartlarla Mehmetçik'e destek oldu.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK) Suriye'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile oradaki masum insanlara karşı yapılan katliamı durdurmak ve oradaki insanların rahatça yurtlarına dönüp yaşaması için ortak hareket yapıyor. Erzurumlu yüzlerce gencimiz de devletimizden gelecek emirle Afrin'de görev almaya hazır olduklarını atların üzerinde göstermiş oldular." dedi.

Erzurumlu'ların devletin vereceği her emri tereddütsüz yerine getireceklerini belirten Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Erzurum mazisinde kahramanları barındırmış şehir. Erzurum tarihin her döneminde Anadolu'da kahramanlıklar yazmış, kahraman insanların diyarı. Aynı zamanda Erzurum cumhuriyete giden yolun da başlangıcıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyete giden yolu Erzurum Kongresi ile başlatmıştı. O günden bugüne Erzurum kendinden beklenen kahramanlığı vatanına ve milletine bağımlılığını açık ve net olarak göstermiştir. Türk bayrağı şehitlerin kanıyla oluşan bayraktır. Büyükşehir Belediyemiz tarafından geleneksel olarak Havuzbaşı'ndaki buz tutan süs havuzuna şehitlerimizin kanını sembolize edecek şekilde Türk bayrağı motifi yapıldı."

Kentteki Şah Dadaş Atlı Cirit Kulübü Başkanı Hatem Yıldırım da Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Mehmetçik'e destek olmak için toplandıklarını söyledi.

Mehmetçik'e her zaman duacı olduklarını anlatan Yıldırım, "Biz devletimizin her zaman emrindeyiz ve hazırız. Amerika'nın silahlarına satır, balta ve dirgenimiz ile karşı koyarız. Çünkü biz Osmanlı torunuyuz. Türkleri yerinden oynatırlarsa onlara bu toprakları mezar ederiz. Erzurum ayaklanırsa geliniyle, kızıyla, çocuğuyla yaşlısı ve genciyle devletin her zaman yanında olur. Her an cepheye çıkmaya hazırız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Dumlupınar Çanakkale Erzurum Afrin Politika Güncel Haberler

title