Haberler

Vali Akbıyık, İran sınırındaki güvenlik yolları ve duvarlarını inceledi

Güncelleme:

- Vali Akbıyık, İran sınırındaki güvenlik yolları ve duvarlarını incelediHAKKARİ - Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Türkiye-İran sınırının sıfır noktasında bulunan üs bölgelerinde yapımı devam eden askeri güvenlik yolları ve duvarlarının inşaat çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu.

- Vali Akbıyık, İran sınırındaki güvenlik yolları ve duvarlarını inceledi

HAKKARİ - Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Türkiye-İran sınırının sıfır noktasında bulunan üs bölgelerinde yapımı devam eden askeri güvenlik yolları ve duvarlarının inşaat çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Vali Akbıyık; Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte İran sınırında bulunan Yüksekova ilçesindeki Susuz Keklik Üs Bölgesini ziyaret etti. Burada terörist geçişleri ve kaçakçılığın önlenmesi amacıyla yapılan güvenlik yolu ve duvarlarının inşasını yerinde inceleyen Vali Akbıyık, yürütülen çalışmalar hakkında komutan ve ilgili firma yetkililerinden bilgi aldı.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Vali İdris Akbıyık, şu anda İran sınırının sıfır noktasında olduklarını belirterek, "Yüksekova ilçemizin Esendere beldesindeki Susuz Keklik Üs Bölgesinde yapılan güvenlik duvarı ve güvenlik yollarının kontrolünü yapıyoruz. Hakkari ilimizin İran'la yaklaşık 113 kilometre sınırı bulunmaktadır. Sınır fiziki güvenlik duvarı yapılıyor. Ayrıca İran ve Irak sınırlarımızda da güvenlik yollarımızın inşaatları devam ediyor. Biz de bugün gerek güvenlik yollarımızı gerekse İran sınırında yapılan sınır fiziki güvenlik duvarlarımızın kontrollerini yapıyoruz. Tabi ki bu yollar ve güvenlik duvarları bitirildiğinde, özellikle bu bölgelerden ülkemize giren terörist unsurlar, kaçakçılar, göçmen kaçakçılığı önlemiş olacak. Ülkemizin güvenliği açısından çok hassasiyete sahip bir çalışma. En kısa zamanda bitirip inşallah sınırlarımızı tam manasıyla güvenlik altına alacağız" şeklinde konuştu.

Daha sonra Çobanpınar Üs Bölgesini ziyaret ederek bölgede yürütülen güvenlik yolu ve duvarlarının inşaat çalışmaları hakkında komutanlardan bilgi alan Vali Akbıyık, burada bir araya geldiği askerlerle bir süre sohbet ederek görevlerinde başarı ve kolaylıklar diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Hakkari İran Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title