Haberler

Telefon dolandırıcısı polisin takibi sonucu yakalandı

Güncelleme:

Telefon dolandırıcısı polisin takibi sonucu yakalandıSAMSUN - İstanbul'dan geldiği Samsun'da kendilerini polis olarak tanıtıp evine giderek korkutup kandırdığı yaşlı adamın paralarını elden teslim alan dolandırıcı, polisin takibi sonucu yolcu otobüsüyle kaçarken yakalandı.

Telefon dolandırıcısı polisin takibi sonucu yakalandı

SAMSUN - İstanbul'dan geldiği Samsun'da kendilerini polis olarak tanıtıp evine giderek korkutup kandırdığı yaşlı adamın paralarını elden teslim alan dolandırıcı, polisin takibi sonucu yolcu otobüsüyle kaçarken yakalandı.

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi'nde 23 Eylül'de meydana geldi. Edinilen bilgiye bilgiye göre telefon dolandırıcıları, telefonla arayıp kendini polis olarak tanıttıkları 65 yaşındaki Mehmet T.'yi adının suça karıştığını ileri sürüp verdiklere hesaba para yatırmasını istediler. Yaşlı adam verilen hesaba 95 bin lira para yatırdı. Dolandırıcılar, kredi kartı bilgilerini aldıkları yaşlı adamın kartından da 25 bin lira aldı. Dolandırıcılar bu kez de eve gelen polisin arama yapacağını ve gelen polise evdeki paraları teslim etmesini söyleyerek korkutup kandırmaya devam etti. Dolandırıcılar İstanbul'dan Samsun'a gönderdikleri Siirt Eruh doğumlu Kadir Ö.'yü Mehmet T.'nin evine yönlendirdi. Yaşlı adamın evine giden Kadir Ö., 12 bin 500 dolar, 450 euro ve bin 210 lira parayı elden teslim alıp daha sonra söz konusu paraları birlikte ekip çalışması yaptıkları diğer dolandırıcıların verdikleri banka hesabına havale yaptı ve Samsun'dan İstanbul'a geri döndü. Telefon dolandırıcıları bu kez yine Samsun'da bir kişiye telefonla ulaşıp Kadir Ö.'yü Samsun'a gönderdi. Dün Samsun'a gelen ancak bu kez mağdurun inanmaması üzerine Samsun'dan İstanbul'a kaçmak isteyen Kadir Ö., Samsun polisinin takibi sonucu yolcu otobüsünde Havza ilçesinde yakalandı.

Gözaltına alınarak Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosunda sorgulanan Kadir Ö., Samsun Adliyesine sevk edildi. Suçunu kabul eden Kadir Ö., "Uyuşturucu kullandığım için Silivri Cezaevine girdim. Burada bir kişiyle tanıştım. Cezaevinden tahliye olunca İstanbul Bağcılar'dan buluştuğum kişi bana paraya ihtiyacımın olup olmadığını sordu. Çok paraya ihtiyacım olduğumu söyledim. Bana tanıştıracağı kişilerin beni telefonla arayıp onların verdiği adreslere gidip aldığım altın ve paraları verdikleri hesaba havala etmemi söyledi. İşini halledip İstanbul'a geleceğimi söyledi. Kabul ettim" dedi ve karıştığı diğer olayları anlattı.

Yapılan araştırma sonucu Kadir Ö.'nün Balıkesir'de de bir kişiden aynı yöntemle yüklü miktarda para aldığı tespit edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title