Haberler

İstiklal Caddesi'nde Halit Ayar'ı bıçaklayarak öldüren saldırganlar tutuklandı

Güncelleme:

İstiklal Caddesi'nde İTÜ'lü Halit Ayar'ın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Halit Ayar'ın İstiklal Caddesi'nde bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal, ifadelerinin alınmasının ardından 'yağmaya teşebbüs' ve 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan saldırganlar tutuklandı.

BIÇAKLAMA ANI KAMERADA

Şişhane'deki tramvay istasyonunda arkadaşları ile beklediği sırada Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal tarafından öldürülen İTÜ mezunu Elektrik Mühendisi Halit Ayar'ın bıçaklanma anına ait güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı.

Görüntülerde Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal'ın önce Tolga O. ile tarışıp ardından Halit Ayar ve Sinan N'yi bıçakladığı ve olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

SAKLANDIKLARI EVDE YAKALANDILAR

Halit Ayar'ın hayatını kaybettiği saldırı sonrası Emrah Yaşar (27) ile Erhan Kurdal (27) saklandıkları evde yakalandı. Gözaltına alınan iki şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Son dakika: İTÜ'lü Halit Ayar'ın katilleri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

CEZAEVİNDEN 'İYİ HAL' NEDENİYLE İZİN ALMIŞ

27 yaşındaki E.Y.'nin 2014 yılında 'Tehdit ve gasp' suçundan tutuklanarak cezaevine girdiği 2016 yılında ise Kırklareli Açık Cezaevi'ne yollandığı öğrenildi. Cezaevindeki 'iyi hali' sebebiyle E.Y.'nin 2 Eylül'de izin verildiği kaydedildi. E.Y.'nin 15 suçtan kaydının bulunduğu belirtildi.

27 yaşındaki E.K.'nın ise 2019 yılı başında 'Gasp' suçundan cezasını yatarak tahliye olduğu öğrenildi. E.K.'nın da 10 suçtan kaydının olduğu ifade edildi.

İFADESİNDE HER ŞEYİ ANLATTI

İTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan 23 yaşındaki Halit Ayar'ı, iki arkadaşıyla birlikte gittiği İstiklal Caddesi'nde Tünel'deki tramvay durağında otururken bıçaklayan Emra Yaşar, ifadesinin detayları da ortaya çıktı.

Son dakika: İstiklal Caddesi'nde Halit Ayar'ı bıçaklayarak öldüren saldırganlar tutuklandı

"BİZE İKİ BİRA ALMALARINI İSTEDİK"

Yaşar, şunları söyledi: "Cezaevinden izinli olarak çıkmıştım. Arkadaşım Emrah Kurdal ile Taksim'e bir bara eğlenmeye gittik. Paramız bitmişti. Durakta gençleri gördük. Bize 2 bira almalarını istedik. 'Biz niye bira alalım?' dediler. Bunun üzerine 'O zaman para verin, biz kendimiz alalım' dedik. Buna da karşı çıkınca aramızda tartışma çıktı. Tartışma sırasında bıçağımı çıkartarak salladım."

ARKADAŞI DA KABUL ETTİ

Emra Yaşar'ın yanındaki Emrah Kurdal ise çok sarhoş olduklarını söyleyerek, elindeki kırık bira şisesiyle saldırdığını kabul etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstiklal Caddesi Emrah Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (147)

Necati:

iyi hal indirimi veren herkes kendi kanında boğulsun. . .

201
0
yanıtYanıtla
zzz:

kravat indirim gelir

yanıt39
yanıt0
kasap ese:

Amin

yanıt16
yanıt0
kasap ese:

Yorumları okudukça hepten çıldırıyorum. Bu çocuğun anası babası kardeşleri ne alemdedir acaba. Rabbim sabır ver onlara Allahım yardım et onlara yorum yazarak rahatlamaya çalışıyorum yayınlanmayacağını bile bile ama elimden bir şey gelmiyor beddua etmekten ilenmekten başka

yanıt25
yanıt0
Adınızı Yazın:

bunlara iyi hal uygulayan hakim in vicdanı rahattır umarım. .

62
0
yanıtYanıtla
KANUNSUZLUK:

Hakim de değil bunları cezaevi uygun görürse tatile gönderiyor. Kanunlar işe yaramıyorsa hiç olmasa daha iyi. Otel midir hapishane midir , tatil köyü müdür anlamadım.

yanıt3
yanıt0
excalibur:

iyi hal denilen şey hakimin insiyatifinde değildir, çıkarıldığı mahkemede mahkeme heyetine herhangi bir saygısızlık yada saldırganlık yapmayan her suçlu bu indirimden faydalanır kanun gereği. O yüzden siz suçu hakimlerde değil yasayı bu şekilde düzenleyen siyasilerde arayın (geçmişten günümüze)

yanıt0
yanıt0
GÜMÜŞ:

İDAM ŞART, BÖYLELERİ YAŞAMASIN YA ÖLSÜN GİTSİN, KİME NE FAYDALARI VAR ZARARLARINDAN BAŞKA NEFESLERİ BİLE ZARAR

53
0
yanıtYanıtla
cvd:

İdamdan vazgeçtik. Böyle bir adam nasıl serbest kalabilir. İyi hal ne demek? Ömür boyu hapiste kalmalı.

yanıt0
yanıt0
Kimsesiz:

Bu aşağılık yaratıkları idam edin yahu sizin adaletiniz batsın ne biçim bir dünya

26
0
yanıtYanıtla
Tüm 147 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title