Haberler

Öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in ismi Batıkent Gençlik Merkezi'ne verildi

Öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in ismi Batıkent Gençlik Merkezi'ne verildi Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: "Tüm dünyaya bir mesaj olarak bugün Ceren Damar Şenel Gençlik Merkezi'ni açarak Cerenlerin ölmeyeceğini ve yeni Cerenlerin de varolmaya devam edeceğini haykırıyoruz"...

Öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in ismi Batıkent Gençlik Merkezi'ne verildi

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu:

"Tüm dünyaya bir mesaj olarak bugün Ceren Damar Şenel Gençlik Merkezi'ni açarak Cerenlerin ölmeyeceğini ve yeni Cerenlerin de varolmaya devam edeceğini haykırıyoruz"

Baba Mustafa Damar:

"Ahlaklı bir insan olması, iyi eğitim alması için varımızı yoğumuzu ortaya koyarız ama bir gün kopya çeken, sınav hırsızlığı yapan bir cani gelir ve onu sizden koparır"

ANKARA - Ankara'da Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Hasan İsmail H. tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in adı, Batıkent Gençlik Merkezi'ne verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Ocak'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen genç akademisyen Ceren Damar Şenel'in doğum günü vesilesiyle babası Mustafa Damar ile geçtiğimiz günlerde bir telefon görüşmesi yapmış ve Batıkent Gençlik Merkezi'ne Ceren Damar Şenel'in adının verileceği müjdesini paylaşmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımı ile Batıkent Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törenle genç akademisyenin adı gençlik merkezine verildi.

Törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Bugün Ceren Damar Şenel Gençlik Merkezi'nin açılışıyla hunharlığa, vahşiliğe ve insafsızlığa karşı sevginin, merhametin, adaletin ve kötülüğe karşı dik duruşun mesajını veriyoruz. Ceren Damar kardeşimiz 2 Ocak 2019 tarihinde bu misyona hizmet ederken bir caninin alçakça saldırısı sonucu şehit edildi. Bu insanlık dışı, insanlığa sığmayan vahşi saldırı hepimizi derinden etkiledi ve bu kardeşimizin her anlamdaki örnek şahsiyeti hem bir akademisyen olarak hem bir sporcu olarak hem de bir insan olarak rol model kişiliği onun şahsını ilelebet yaşatmaya sorumlu kıldı. Ceren Damar Şenel kendisini hem bir akademisyen olarak hukuk eğitimi noktasında kendini adamış, çalışkan, gayretli, öğrencileriyle, akademisyen arkadaşlarıyla uyumlu, karakterli bir kişilik olarak hem de sosyal olaylara duyarlı ve gönüllülük noktasındaki faaliyetleriyle de tüm topluma örnek bir kişilik olarak yaşam süren bir kardeşimizdi. Spor noktasında da bizim o hayal ettiğimiz gençlerimizin hem sporda hem bilimde öncü olmasını istediğimiz gençlerimiz adına da örnek bir kişilikti ve tüm yönleriyle pırlanta bir insanı kaybettik. Cerenlerin ölmeyeceğini alçaklara, vahşi hisleriyle hareket edenlere, hunharca cinayete teşebbüs eden başta o kişi olmak üzere tüm dünyaya bir mesaj olarak bugün Ceren Damar Şenel Gençlik Merkezi'ni açarak Cerenlerin ölmeyeceğini ve yeni Cerenlerin de varolmaya devam edeceğini haykırıyoruz" dedi.

Baba Mustafa Damar ise, 2 Ocak'ta aile olarak büyük bir acı yaşadıklarını ve bu acıyı ülke olarak topyekun yaşadıklarını, derinden hissettiklerini söyledi. Acıyı yaşamanın doğal ve insani bir duygu olduğunu ancak bu olayı kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Damar, duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Çünkü bir evladı kaybettik. Her evlat anne ve baba için çok kıymetli, çok değerlidir. Evladımızın 9 ay sabırla yolunu gözleriz ve her gün dua ederiz sağ salim doğması için. Doğumundan sonra onun iyi bir şekilde yetişmesi, vatana ve millete hayırlı evlat olması için dua ederiz. Bu duygu ve düşüncelerle evlatlarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Ahlaklı bir insan olması, iyi eğitim alması için varımızı yoğumuzu ortaya koyarız ama bir gün kopya çeken, sınav hırsızlığı yapan bir cani gelir ve onu sizden koparır. Niçin? Mevzuata, akademik teamüllere, etik kurallara uygun olarak görevini tam ve layıkıyla yaptığı için. Hırsızlığa izin vermediği için, dik ve ilkeli durduğu için ve hakkı savunduğu için. Hepimiz için üzücü bir olay. Ülkemizin yetiştirmiş olduğu bir değer katledildi. Sadece kızımız katledilmedi. Kızımızın sahip olduğu değerlere sahip yetiştireceği yüzlerce öğrenci katledildi, yazacağı onlarca makale, kitap katledildi."

Törenin ardından Bakan Kasapoğlu, Ceren Damar Şenel'in ailesi ile birlikte gençlik merkezinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mehmet Kasapoğlu Genel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title