Haberler

Milletvekili Genel Seçiminin Ardından

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - ANTALYA- Kutlama yapanlar- Halay çekenler- Saygı duruşunda bulunulması- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya 1. sıra milletvekili adayı Saruhan Oluç'un tanıtılması- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya 1. sıra milletvekili adayı Saruhan Oluç'un konuşması- Genel görüntü- IĞDIR- Türkeli'nin konuşması- Adıyaman'ın konuşması- Partililer ve milletvekillerinin halkı selamlaması HDP'nin milletvekili genel seçiminde yüzde 10 barajını aşması, Iğdır 'da düzenlenen programla kutlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - ANTALYA- Kutlama yapanlar- Halay çekenler- Saygı duruşunda bulunulması- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya 1. sıra milletvekili adayı Saruhan Oluç'un tanıtılması- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya 1. sıra milletvekili adayı Saruhan Oluç'un konuşması- Genel görüntü- IĞDIR- Türkeli'nin konuşması- Adıyaman'ın konuşması- Partililer ve milletvekillerinin halkı selamlaması HDP'nin milletvekili genel seçiminde yüzde 10 barajını aşması, Iğdır 'da düzenlenen programla kutlandı.Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki kutlamalara katılan vatandaşlar, halay çekip partilerinin başarısını kutladı.Resmi olmayan sonuçlara göre HDP'den Iğdır milletvekili seçilen Kıznaz Türkeli, yaptığı konuşmada, halkın sağduyusuyla bütün provokasyonları boşa çıkardıklarını belirtti.Türkeli, "Seçim süreci boyunca dedik ki Kürtlerin dili inkar ediliyorsa biz Kürtüz. Azerilerin, Şiaların mezhebi, dini, inancı inkar ediliyorsa biz Şiayız, biz Azeriyiz. Aleviler yok sayılıyorsa biz Aleviyiz. Sağduyulu, yürekli ama gerektiğinde de haksızlıklara, zulme ve baskılara karşılık verecek halkımıza buradan tekrar tekrar teşekkür ediyorum" dedi.Yine resmi olmayan sonuçlara göre Iğdır milletvekili seçilen Mehmet Emin Adıyaman da bu seçimde ülkede horlanan, aşağılanan, inkar edilen tüm inançların ve Türkiye'nin kazandığını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Emin Adıyaman Kıznaz Türkeli Antalya Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title