Haberler

Kuraklık kayak merkezini olumsuz etkiledi -

Türkiye'de yaşanan kuraklık, kayak merkezlerini de olumsuz etkiledi.

Türkiye'de yaşanan kuraklık, kayak merkezlerini de olumsuz etkiledi. Geçen yıl ocak ayında metrelerce kar bulunan Davraz Kayak Merkezi'nde bu yıl kar yağışının az olması sebebiyle 3 etaptan sadece 2 bin 344 metre rakımlı zirve noktadaki etapta kayak yapılabiliyor.

Zirvedeki pistlerde 40 santimetre karın bulunduğu Davraz Kayak Merkezi'nin oteller bölgesindeki birinci etabında kar bulunmazken 2 bin 85 rakımlı 2. etabında ise kısmen kayak yapılabiliyor. Davraz'ı hafta sonları az sayıda kayaksever ziyaret ediyor.

Davraz'da 16 yıldır kayak antrenörlüğü yapan Fahri Tuğluer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuraklık sebebiyle Türkiye'nin her yerindeki kayak merkezlerindeki otel rezervasyonlarının iptal edildiğini ancak diğer yerlere göre Davraz'ın biraz daha iyi konumda olduğunu kaydetti.

Davraz'da 2 pistte kayak yapılabildiğini anlatan Fahri Tuğluer, "Bu sene karın gecikmesi biraz kötü oldu. Bu bölgede (zirve) rahat kayılıyor fakat kuraklık nedeniyle bütün Türkiye'de rezervasyonlar iptal edildi. Yalnız biz onlardan biraz daha iyiyiz, çünkü burada 2 pist var, kayak olarak onlardan biraz daha iyiyiz. Önümüzdeki günlerde inşallah gelen çok olacak. Kar bekliyoruz" dedi.

- Göl manzaralı kayak keyfi

Davraz Kayak Merkezi'ne son yıllarda İngiliz, Alman ve Ruslar'ın daha çok gelmeye başladığını ifade Tuğluer, her gelen yabancı kayakçının memnuniyetle ayrıldığını söyledi. Tuğluer, şöyle konuştu:

"Davraz'da birbirine bağlı çok geniş alanlar var. Biz diğer kayak merkezleriyle her zaman yarışa gireriz. Bu dağ onlardan daha avantajlı. Etap etap kayılıyor. 1. etap bin 965, 2. etap 2 bin 85 ve 3. etap 2 bin 344 metre rakımlı. Kayakçıların aradığı özelliklere sahip. Buradan kayanlar o kadar çok mutlu oluyor ki sanki uzaydan iniyormuş gibi hissediyor. Alan çok güzel, manzara çok güzel. Göl manzaralı. Buradan Eğirdir Gölü net görünüyor ve buradan göl manzarasını seyrede seyrede kayıyorlar."

Paris'ten Davraz'a kaymak için gelen Soner Akçay ise kayak merkezini çok beğendiğini belirterek, " Fransa'da da kaydım. Fark yok. Kar kalitesi Fransa ile aynı. Fransa'yı aratmayacak derecede bir yer" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title