Haberler

Veli Ağbaba: "Chp Üzerinden Operasyon Yürütülüyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çok ciddi şekilde CHP üzerinden bir operasyon yürütülmeye çalışıldığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çok ciddi şekilde CHP üzerinden bir operasyon yürütülmeye çalışıldığını söyledi.

Veli Ağbaba, partisinin Malatya İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Bazı medya kuruluşlarında yer alan 'CHP'liler teröristlerle görüştü' şeklindeki haberlere tepki gösteren Ağbaba, "Organize çalışan bir yalan çetesi ile karşı karşıyayız. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz hafta Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nu teröristleri hastanede ziyaret etmekle suçladı. Dün çark etti. Tekrar söylüyoruz; 'bir tane teröristi hastanede ziyaret ettiğimizi kanıtlayın bulunduğumuz görevleri bırakırız.' Ama maalesef onların söylediği yalan 20 milyon kişiye ulaşıyor. Bizim söylediğimiz doğru 1 milyon kişiye ulaşıyor. Bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Geçtiğimiz gün de (aslında bu yalanı düzeltmesi gereken kurumun başında olan) Adalet Bakanı Bozdağ, maalesef o yalanı katlayarak büyüttü. Adalet Bakanı kimin cezaevlerinde kimleri ziyaret ettiğini biliyor. Elinde bütün kayıtlar var. Adalet Bakanı'nın yapması gereken cumhurbaşkanını yalanlamaktı. Ama o cumhurbaşkanını doğrulatmak için daha büyük bir yalan söyledi. Bunları görünce Hitler'in propaganda bakanı Göbels'e haksızlık edildiğini düşünüyorum. Herhalde Göbels bugün yaşasaydı onlara karşı ceketinin düğmelerini iliklerdi. Herhalde Türkiye'nin adalet bakanını görseydi 'Ben bu kadar yetenekli değilim' derdi. Organize bir yalan çetesiyle karşı karşıyayız. Bu organize çetenin medyası, siyasetçisi, belediye başkanları, köşe yazarı kılıklıları var. Bunlar organize bir suç çetesidir. CHP'liler 81 teröristi cezaevinde ziyaret ettiler deniyor. İlhan Cihaner ve Sezgin Tanrıkulu için '10 PKK'lıyı cezaevinde ziyaret ettiler' şeklinde yalana yer verildi. Cihaner ve Tanrıkulu hiçbir PKK'lıyı ziyaret etmedi. CHP milletvekilleri olarak bunlarla mücadele edeceğiz. Biz zulme uğrayan mazlumların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bunlar kime 'terörist' denileceğine karar vermeye çalışıyor. Bu cezaevi ziyaretleri suçsa, soruşturma açıldı mı? Açılmadıysa derhal açın. Ziyaret ettiklerimizden cezaevinde olan var mıdır" diye konuştu.

"Akademisyen ve gazeteciler ne zamandan beri 'teröristtir' diyen Ağbaba, "Bu anlayış Nazım Hikmet'i terörist gösteren anlayıştır. Ben partimizden 24 milletvekilinin ziyaret ettiği kişileri anlatmak istiyorum. Örneğin gazeteci Can Dündar'ı ziyaret etmişiz. Güler yüzlü bir 'terörist'. Erdem Gül'ü ziyaret etmişiz. Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Altıok için '6 PKK'lı ile 2 THKP-C'liyi ziyaret etti' diyorlar. Bu THKP-C'yi ile de yeni bir örgüt uydurmuşlar. Zeynel Altıok, Can Dündar ile akademisyenleri ziyaret etti. Onursal Adıgüzel için '4 PKK'lıyı ziyaret etti' diyorlar. Sadece Can Dündar, Erdem Gül ve Esra Mungan'ı ziyaret etmiş. Fikri Sağlar bir kez akademisyenleri ziyaret etmiş. Çok ciddi bir şekilde CHP üzerinden bir operasyon yürütülmeye çalışılıyor. Kendi oluşturdukları kanı birilerine havale etmeye çalışıyorlar. Tekrar söylüyoruz; Türkiye'de kan akıyorsa, her gün şehit haberleri geliyorsa, İstanbul'un kalbinde bomba patlayıp 11 kişi katlediliyorsa bunun sorumlusu AKP'dir" şeklinde konuştu.

Ağbaba, TRT'de bir yorumcunun 'Namaz kılmayan hayvandır' şeklindeki ifadelerine de tepki gösterdi. Kurumun her kesimden vatandaşların vergisiyle kurulduğunu anlatan Ağbaba, "TRT bilindiği gibi bütün vatandaşların ödediği vergilerle kurulan ve yayınını sürdüren bir kuruluştur. Yani TRT'nin vergisinde namaz kılan da, kılmayan da, Alevisi de Sünnisi de var. Türkiye'de namaz kılan sayısı bellidir. Namaz kılmayan herkesi hayvan ilan ediyor. TRT genel müdürü, sorumlu bakan eğer bu anlayışa ceza vermezse bu lafa ortaktır. Bu kişiyi o ekrana çıkarmak da suçtur" ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise "CHP Genel Başkanına bir süredir sistemli bir saldırı gerçekleştirilmektedir. En son İstanbul Vezneciler'de katıldığı bir cenaze töreninde şehit cenazesinde bir saldırıyla karşılaştı. Biz saldırıyı organize edenleri de, arkasındaki güçleri de biliyoruz. Çünkü CHP'ye bu saldırıların sebebini de biliyoruz. Bunun sebebi şu; cumhuriyetin değerlerine, laikliğe, sahip çıkmaya devam ediyoruz. Uzun bir süredir cumhuriyetin değerleri ciddi bir saldırı altındadır. Bu saldırılara teslim olmayacağımızı haykırdık. Birimize zarar vermeniz için hepimizi yok etmeniz gerekir dedik. CHP teslim alınmak isteniyor, üzerinde baskı kurulmak isteniyor. Biz teslim olmayacağız" cümlelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veli Ağbaba Can Dündar Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title