Haberler

Vatso'dan Açıklama

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Vatso) Yönetim Kurulu, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün Yerel Bir Televizyon Kanalında Yaptığı Açıklamaların Ardından Kendilerine Tebliğ Edilen Tahakkuk Fişleri ile İlgili Hukuksal İtiraz Yoluna Gidildiğini Bildirildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün yerel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaların ardından kendilerine tebliğ edilen tahakkuk fişleri ile ilgili hukuksal itiraz yoluna gidildiğini bildirildi.

VATSO'dan yapılan yazılı açıklamada, 18 Ocak 2007 tarihinde yerel bir televizyon kanalının canlı yayınına konuk olan Burhan Yenigün'ün, başta oda başkanı ve odanın yönetim kuruluna yönelik birtakım beyanatlarda bulunduğu iddia edildi. Yenigün'ün, VATSO'nun belediyeye borçlu olduğunu ve yapılan tebliğe rağmen ödemenin yapılmadığını iddia ettiği belirtilen açıklamada, "Belediye Başkanı sayın Yenigün beyanatının devamında, odamızın saygın kurumsal kimliğine atıf yaparak, yönetim kurulumuzun oda başkanımızdan bağımsız hareket ettiğini, yönetim kurulumuzun kendisinin oda başkanımız aleyhinde ifade ettiği söz ve beyanatları haklı bulduğunu ifade etmiş. Mülakatını yönetim kurulu başkanımız hakkındaki şahsi beyan ve iddialarla sürdürmüştür" denildi. Oda yönetim kurulunun açıklama yapma zaruretine inanarak, saygıdeğer kamuoyunun bilgilendirilmesine karar verildiği belirtilen açıklamada, "Sayın Belediye Başkanı Burhan Yenigün'nün iddia ettiği odamızın borçlu olduğuna dair, belediyeden TV yayını tarihine kadar herhangi bir bildirimde bulunulmamıştır. Ancak belediye başkanlığı, canlı yayından 1 gün sonra eski hizmet binamıza ait bina ve emlak vergilerine ilişkin tahakkuk fişlerini odamıza tebliğ etmiş. Akabinde 19 Ocak 2007 tarihinde ise asfaltlama bedeli karşılığı odamıza 1 adet tahakkuk fişi tebliğ etmiştir. Asfaltlama yapılmasına ilişkin hiçbir kurumsal yazışma ve asfalt alım ihalemiz olmadığı halde, belediyemizin çevre düzenlemesi çerçevesinde yeni hizmet binamızın çevresinde tadil edilen yol ve alanlarda yapılan asfaltlamanın odamıza fatura edilmesine bir anlam verilmemekle beraber, konunun hukuksal boyutta itirazı yoluna gidilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Başkan Yenigün'ün 'oda başkanının ayrı hareket ederek yönetim kurulu desteğinden yoksun kaldığı' yönündeki beyanlarının da gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, "Yönetim kurulumuz, başkan ve üyeleri ile bütünlük içerisinde, özelde kentimiz ile bölgemizin, genelde ülkemizin ekonomik gelişimi konusundaki duyarlı çalışmalarını yüksek düzeyde istişare ve yönetim anlayışı ile sürdürmektedir. Odamız, sayın Belediye Başkanı Yenigün'den çağdaş, modern, yaşanabilir bir kent ile kentinin ve bölgesinin ekonomisini tüm unsurlarıyla koruyan ve teşvik eden kentsel yönetim anlayışını maksimize etmesi ile ilgilenmekte ve şahsından bu manada bir yönetim anlayışı beklemektedir. Odamız, tüm organları ile bütünlük içerisinde. Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de mevzuatın kendisine verdiği yetki çerçevesi içerisinde tüccar ve sanayicisinin müşterek menfaatlerinin korunmasına dayalı her tür gelişmeye karşı duyarlılığını sürdürecektir" denildi.

(MSA-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title