Haberler

Vanlı Turizmciler Tahran'daki Fuara Katıldı

Vanlı turizm temsilcilerinin, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 11. Tahran Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katıldı.

Vanlı turizm temsilcilerinin, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 11. Tahran Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katıldı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tahran'da önceki gün açılan ve üç gün sürecek fuara 100 ülkeden 600 firma temsilcisi ve turizmci katıldı.

Fuara Van'dan da Valilik ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile 20'ye yakın acente ve otel yetkilisi katıldı.

Van standının da yer aldığı fuarda katılımcılara otlu peynir ikram edildi.

Vali Yardımcısı Çınar, Van standını ziyaret eden Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'e üzerinde Van kedisi figürünün bulunduğu plaket verildi.

Çınar, yaptığı açıklamada, geçen yıl Van'a 500 bin İranlı'nın geldiğini belirterek, bu sayıyı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Fuarın Van için önemine değinen Çınar, "Tahran gibi önem arz eden bir şehirden daha fazla turist çekmek gayesi ile organizasyonumuzu yapıyoruz. Bundan sonra Tahranlılar da Van'ı daha çok tercih edecek ve daha iyi tanıyacak. Van standına yoğun bir ilginin olduğunu görüyoruz. İleriye dönük Tahranlıları Van'a getirttiğimiz zaman daha da mutlu olacağız. Bu sayı 500 binle kalmayacak." ifadelerini kullandı.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray da kenti daha iyi tanıtmak için fuara katıldıklarını belirtti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ise İran'ın Van turizmi için önemli bir yer olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu yıl Van'a ekonomik, ticari ve turizm anlamında aşırı derecede katkı sağlayan İran vatandaşlarına ilimizi daha yakın tanımaları açısından Tahran Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılmayı Sayın Valimizin direktifleri doğrultusunda daha uygun gördük. Bu yıl valiliğimiz koordinatörlüğünde Van'da yapılacak 4. Shopping Fest Festivali'nin de tanıtımını yapma imkanı bulacağımızı düşündük. Amacımız Tahran başta olmak üzere İsfahan ve Meşhad gibi şehirlerden de Van'a insanların gelmesini sağlamaktır."

Fuara AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Van Şube Başkanı Süleyman Güler ve İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zekeriya Çelik de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Tahran İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title