Haberler

Van: Uzmanlardan Grip Uyarısı

Van Özel Divan Hayat Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Metin Çeliker, Grip Hastalığının Genellikle Virüslerden Meydana Geldiğini ve 'Antibiyotik' İlaçların Kullanılmaması Gerektiğini Söyledi.

Van Özel Divan Hayat Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Metin Çeliker, grip hastalığının genellikle virüslerden meydana geldiğini ve 'antibiyotik' ilaçların kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Op. Dr. Metin Çeliker, üst solunum yolu enfeksiyonları arasında birinci sırayı alan grip hastalığının, basit virüslerle meydana geldiğini ve yaklaşık 7-10 gün sürdüğünü kaydetti. Özellikle kahvehaneler, sinema, tiyatro, huzurevi, toplu yaşanan yerler ve sigaranın çok içildiği kapalı yerlerde grip hastalığına yakalanma ihtimalinin daha fazla olduğunu ifade eden Çeliker, antibiyotik ilaçların da kullanılmaması gerektiğini söyledi. Çeliker, "Grip, dünyada ve Türkiye'de en fazla iş kaybına neden olan hastalıktır. Bu hastalıktan korunmak için öncelikle yaşlıların, kronik hastalığı bulunanların ve çocukların aşılanması gerekiyor. Toplu çalışma ortamlarında havalandırma düzenli yapılmalı, sigara içilmesine izin verilmemeli, hasta kişiler erkenden uyarılarak ortamdan uzaklaştırılmalı ve tedavileri sağlanmalıdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title