Haberler

Van: Milli Eğitim Bakanı Çelik, Van'da Yaralı Askerleri Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önceki gün 4 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonda yaralanan askerleri, tedavi oldukları hastanede ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önceki gün 4 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonda yaralanan askerleri, tedavi oldukları hastanede ziyaret etti.

Dinlenmek ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geçen hafta Van'a gelen Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğle saatlerine doğru dinlendiği Mollakasım köyünde beraberinde bulunan Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Mustafa Bilici ile İskele Caddesi üzerinde bulunan Van Askeri Hastanesi'ne geçti. Hastane başhekimi ve bazı askeri erkan tarafından binanın dışında karşılanan Bakan Çelik ve beraberindekiler, geçen hafta Başkale İlçesi Çalyan Yaylası Bölgesi'nde PKK terör örgütü elemanlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda yaralanan askerleri ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat hastanede kalan Bakan Çelik, daha sonra hastaneden ayrılarak Ankara'ya gitmek üzere Van Ferit Melen Hava Alanı'na geçti.

19 Temmuz 2006 günü Van-Hakkari karayolunu trafiğe kapatarak, yolcuları indirip, örgütün propagandasını yapan teröristleri takip eden güvenlik güçleri, çıkan çatışmada 4 teröristi silahlarıyla ölü olarak ele geçirmişti. Çatışmalarda 2 uzman çavuş ve 2 er de yaralanmıştı. Operasyonun ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Uzman Çavuş Süleyman Danacı, şehit olurken, diğer askerlerinse tedavilerine halen Van Askeri Hastanesi'nde devam ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title