Haberler

Van'daki Deprem

Antalya'nın Alanya ilçesindeki özel bir ilköğretim okulu, "Şimdi kardeşlik zamanı" sloganıyla Van'daki depremzede vatandaşlar yararına kampanya başlattı.

Antalya'nın Alanya ilçesindeki özel bir ilköğretim okulu, "Şimdi kardeşlik zamanı" sloganıyla Van'daki depremzede vatandaşlar yararına kampanya başlattı.

Alanya'daki Özel Ufuk Koleji'nde düzenlenen kampanya kapsamında okul bahçesinde kermes düzenlendi. Kermeste velilerin hazırladığı yiyecekler satışa sunuldu. Kampanya kapsamında ayrıca 3 Kasım'a kadar öğrencilerin evinden getireceği kullanılmamış giysi, ayakkabı, kitap gibi malzemelerin toplanacağı ve Kurban Bayramı'nda Van'a gönderileceği bildirildi.

Okul Müdürü Emrullah Rüzgar, yaptığı açıklamada, okul yönetimi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla Somali'deki insanlar için yardım organizasyonu yapmayı planladıklarını ancak Van'da yaşanan deprem sonrasında sınıf annelerinin talebiyle yardım kampanyasını depremzede vatandaşlar için gerçekleştirmeye karar verdiklerini anlattı.

Rüzgar, ayrıca öğrenciler ve veliler tarafından okulda yardım malzemesi toplamaya başladıklarını kaydederek, "Kampanyaya öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Evlerindeki elbise, ayakkabı veya kitap gibi eşyaları okula getiriyor. Velilerimiz de katalitik, elektrikli ısıtıcı, battaniye temizlik malzemesi, kuru gıda yardımında bulunuyor. 3 Kasım'a kadar okulumuzda toplayacağımız yardım malzemelerini Kurban Bayramı'nda gönüllü öğretmenlerimiz ile Van'a götüreceğiz" diye konuştu.

Kermeste görev alan öğrenci velisi Zeynep Aksu da Van'daki depremde mağdur olan vatandaşlara ellerinden geldiği kadarıyla yardım etmek istediklerini söyledi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title