Haberler

Van'da Olaylar Çıktı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Önceki Gün Başlayan Olaylar Bugün de Sürdü.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde önceki gün başlayan olaylar bugün de sürdü. Cengiz Topel caddesi, Cumhuriyet, Yeşildere, Sanayi Mahalleleri ile Sabancı Kavşağı ve Şemdinli Yolu üzerinde toplanan gruplar, yollara barikat kurararak ateş yaktı. Öcalan lehine sogan atan gurplara polis müdahalede bulununca göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine ilçe merkezinin bir çok noktası adeta savaş alanına döndü. Polis göstericile gözyaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahalede bulunurken, bir gösterici de olaylar sırasında yaralandı. Yaralı gösterici Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

VAN'DA POLİS GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE ETTİ

Sabah saatlerinde kısmen kepenklerin kapalı olduğu Van'da da öğlen saatlerinde olaylar çıktı. Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini protesto etmek amacıyla BDP parti binasına siyah bez asıldı.

Fekiye Teyran Parkı'nın önünde toplanan aralarında BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, BDP'li Belediye Başkanı Bekir, BDP İL Başkanı Cüneyt Caniş'in de bulunduğu yaklaşık bin kişilik grup, Öcalan lehine slogan atarak Cumhuriyet Caddesi'nde yürümek istedi. Ancak, polis grubun yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine ara sokaklara dağılan gruplar burada kepeklerini kapalı olmadığı dükkanlarının camlarını kırarak, polisi taş yağmuruna tuttu. Polis gruplara gözyaşartıcı gaz bombası kullandı.

SES BOMBASI GÖSTERİCİNİN ELİNDE PATLADI, 5 KİŞİ GÖZALTINDA

Göstericilerden bazıları polise molotof kokteyli attı. Kaabalık grup daha sonra Cumhuriyet caddesi üzerinde oturma eyleminde bulundu. Bu olaylar sırasında 5 kişi gözaltına alınırken, bir göstericinin de polise atmak istediği ses bombasının elinde patlaması sonucu yaralandı. Yaralı gösterici hastaneye kaldırıldı.

VALİLİĞE YÜRÜMEK İSTEDİLER

Cumhuriyet Caddesi'nde oturma eyleminde bulunan grup daha sonra da Van Valiliği'ne yürümek üzere harekete geçti. Bunun üzerine Emnhiyet Yetkilileri, BDP'li yöneticilerle görüşerek buna izin vermeyeceklerini ve dağılmalarını istedi. Bu sırada sokak aralarına dağılan bazı gruplar, polisi taş yağmuruna tuttu. Kentteki güvenlik önlemleri artırılırken, olaylar da sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title