Haberler

Van'da Kuduz Vakası İçin Tüm Önlemler Alındı

Van'ın Saray İlçesinde Bir Süre Önce Tespit Edilen Kuduz Vakası ile İlgili Gerekli Tüm Önlemlerin Alındığı Belirtildi.

Van'ın Saray ilçesinde bir süre önce tespit edilen kuduz vakası ile ilgili gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtildi.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Mahmudiye Mahallesi'nde tespit edilen kuduz vakası ile ilgili olarak veteriner hekimler tarafından hastalık çıkış raporu hazırlandığı ve Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu'nun hastalık çıkış kararını ilan ettiği belirtildi. Vakaya yakalanmış ve kuduz hayvan tarafından ısırılan hayvanların tazminatsız olarak itlaf edildiğini belirten Tarım İl Müdürü Murat Akbay, ilçede bulunan sahipli, sahipsiz kedi ve köpeklerin hastalığa karşı aşılanması için 500 doz

kuduz aşısı istendiğini bildirdi. Akbay, "Hastalık çıkışı Bakanlığımız Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü'ne bildirilmiş olup gerekli idari ve fenni tedbirler alınmıştır" dedi.

Bir süre önce Van'ın Saray ilçesi Mahmudiye Mahallesi'nde ikamet eden Alaattin İnce isimli vatandaşın buzağısı sokak köpeği tarafından ısırılmış ve alınan numune araştırılmak üzere Elazığ Veteriner Araştırma Mikrobiyoloji Enstitüsü laboratuarına gönderilmişti. Numunenin incelenmesi sonucunda kuduz vakasına rastlandığı için hastaneye kaldırılan 9 nüfuslu İnce ailesine kuduz aşısı yaptırılmış ve Mahmudiye Mahallesi, Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından karantinaya alınmıştı.

(AKK-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title