Haberler

Van: Avrasya Veteriner Hekimliği Birliği Oluşum Çalışmaları

Avrasya Veteriner Hekimliği Eğitim Birliği (AVHEB) çalışma toplantısının yarın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) yapılacağı açıklandı.

Avrasya Veteriner Hekimliği Eğitim Birliği (AVHEB) çalışma toplantısının yarın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) yapılacağı açıklandı.

YYÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Mert, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, fakülte salonunda yarın düzenlenecek toplantı için Kırgızistan, Kırım, Kazakistan, Gürcistan ve Azerbaycan'ın çeşitli üniversitelerinden yetkililerin Van'a geldiğini bildirdi. İlyas Türetken Spor Salonu'nda yapılacak olan ve konuk dekanların da katılacağı YYÜ Veteriner Fakültesi 2005-2006 yılı mezuniyet töreninin ardından AVHEB toplantısına geçileceğini aktaran Prof. Dr. Mert, "Geçen yıllardan farklı olarak Kırgızistan Çu Üniversitesi Rektörü, Kırım Devlet Üniversitesi Rektörü ile Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan (Gence), Kırım ve Kırgızistan Veteriner Fakülteleri dekanları törene katılacaktır. Diploma töreninin böyle uluslararası katılımlı gerçekleşmesinin bir nedeni Veteriner Fakültesi Dekanlığı'nın öncülüğünü yaptığı, AVHEB'den kaynaklanmaktadır. Bu yolla ülkemiz ile Türki Cumhuriyetler arasında eğitim işbirliği çalışmaları yapılabilecek, eğitimde birlik sağlanacak, öğrenci-öğretim elemanı değiştirilebilecek, ortak bilimsel aktiviteler yapılacak ve modern veteriner hekimliği bilgilerinin paylaşımı sağlanacaktır. Düzenlenen toplantıda, birlik kurma fikri dekanlar tarafından tartışılacak, AVHEB oluşumu, ortak dergi çıkarma ve AVHEB'in gelecekteki gelişim toplantılarının organizasyonu görüşülecektir. AVHEB toplantısı, gerek AB ile entegrasyon çalışmaları süren veteriner fakültemiz ve gerek Avrasya ile işbirliği çalışmaları yapması gereken Van ili için önemli kazanımlar sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title