Haberler

Van: 20 Yıl Önce Hobi Olarak Başladığı Nakış İşini Üretime Çevirdi

Van'ın Erciş İlçesi'nde İkamet Eden Ev Hanımı Işık Avcı, 20 Yıl Önce Hobi Olarak Başladığı Nakış İşini Profesyonel Hale Getirerek Bilgisayar Destekli İşyeri Açtı.

Van'ın Erciş İlçesi'nde ikamet eden ev hanımı Işık Avcı, 20 yıl önce hobi olarak başladığı nakış işini profesyonel hale getirerek bilgisayar destekli işyeri açtı.

Dalan Caddesi üzerinde 2 kattan oluşan işyerinin açılış kurdelesini emekli öğretmen Salih Yaşlı ile işyeri sahibi Işık Avcı kesti. Açılışta kısa bir konuşma yapan Avcı, işyerinin temelini geçmişte klasik bir dikiş makinesiyle başladığını hatırlattı. 20 yılın birikimi ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile Kız Meslek Lisesi'nin açtığı kurslara katılarak kendisini geliştirdiğini anlatan Işık Avcı, eşinin de manevi desteğiyle işyeri açtığını kaydetti. Ev hanımı 4 bayanı da yanında istihdam ettiren Bayan Avcı, "Klasik bir dikiş makinesiyle başladığım bu iş, azmimin göstergesidir. Aslında bu, bayanların istediklerinde üretime nasıl destek olabileceklerinin en iyi örneğidir. İşlerimizin çoğunu işletmeye almış olduğumuz 4 bilgisayarla modern dikiş hizmeti sunacağız. Bunlarla her çeşit çeyiz ürünleri, pike, nevresim, piko, sırma ve kenar süsleme yapacağız. Halihazırda 4 bayanla başladığım işyerinin 100 bayana çıkarmak en büyük hedefimdir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından işyerinin kurdelesi kesildi. Ardından katılımcılara ikramların yapılmasından sonra Erciş Singer Bayii Zafer Büyükaslan, işletmeye verdiği bilgisayarlı dikiş makinelerinin özeliklerinin tanıtımını yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title