Haberler

Valinin Paraşüt Merakı

Amasya'da, Yamaç Paraşütü Sporuna Merak Saran Vali Celaleddin Lekesiz, Usta Pilotlarla Birlikte Yanık Tepe'den Amasya'nın Muhteşem Manzarasını İzleyerek Uçuşlar Yapıyor.

Amasya'da, yamaç paraşütü sporuna merak saran Vali Celaleddin Lekesiz, usta pilotlarla birlikte Yanık Tepe'den Amasya'nın muhteşem manzarasını izleyerek uçuşlar yapıyor.

Yaptığı spor etkinlikleri ile 'Sportif Vali' olarak tanınan Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, son günlerde yamaç paraşütü sporuna merak sardı. Usta pilotlarla birlikte yamaç paraşütü için doğal bir alan olan Yanık Tepe'den havalanan Vali Celaleddin Lekesiz, "Amasya'nın yamaç paraşütü için uygun olduğunu insan uçunca daha iyi anlıyor. Yukarıdaki Yanık Tepe denilen mevkii, pek çok özelliği ile yamaç paraşütü sporu için farklı avantajları taşıyor. Aynı anda 50 yamaç paraşütünün uçmasına imkan veren balkon

şeklinde bir yer" dedi.

Rüzgarın farklı yönden estiği için 12 Haziran Stadı yerine yamaç paraşütçülerin inmesi için hazırlanan platforma inen Vali Celaleddin Lekesiz, "Muhteşem bir manzara var altınızda, 7 bin 500 yıllık tarih şehri Amasya'nın bütün özelliklerini görebiliyorsunuz. Havaya çıktığınız zaman 3 saat, 4 saat seyrine doyum olmayan bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Korkacak hiç bir şey yok bilakis ayaklar yerden kesildiğinde muhteşem manzara karşısında korkuyu falan unutuyorsunuz, tamamen aşağıdaki manzara ile karşı

karşıya kalıyorsunuz, ısrarla herkese tavsiye ederim" diye konuştu.

Vali Celaleddin havada paraşüt ile uçarken bazı daire müdürleri de kendisini aşağıdan seyrettiler.

(DY-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title