Haberler

Vali Şentürk'ten Kamu Kurumlarına Ziyaret

Siirt Valisi Necati Şentürk, Sürdürülebilir Ekonomik Kalkınma İçin İlde Tarımsal Kalkınmaya Önem Vereceklerini Söyledi.

Siirt Valisi Necati Şentürk, sürdürülebilir ekonomik kalkınma için ilde tarımsal kalkınmaya önem vereceklerini söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Şentürk, ilin tarımsal yapısı ve yürütülen projeler hakkında Müdür İlhan Özel'den brifing aldı. Bir ilin kalkınmasının o ilde uygulanan proje sayısına paralel olduğunu belirten Vali Şentürk, tarıma dayalı sanayiye önem vereceklerini ifade etti. Vali Şentürk, "İlk başta hangi projelere öncelik vereceğimize karar vermek için geçmişte uygulanan ve halen yürütülen projeler hakkında detaylı bilgi aldım. Vatandaşlarımızın yaşam standardını artıracak projeler

gerçekleştirmek istiyoruz. Bu çerçevede geçen ay uygulamaya konulan ve Ekindüzü Havzası'nı kapsayan kırsal kalkınma programını beğendim. Çiftçilerimizle birlikte tarımın çeşitlendirilmesi için gelir getirici çalışmalar yapacağız" dedi.

Öte yandan, Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekler Federasyonu Başkanı Kenan Şehitoğlu başkanlığında bir grup dernek üyesi, Vali Necati Şentürk'ü makamında ziyaret etti. Siirt'e atanan Vali Şentürk'ü tebrik eden Federasyon Başkanı Şehitoğlu, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Federasyon üyelerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şentürk ise, şehitliğin çok kutsal bir mertebe olduğunu vurguladı. Vali Şentürk, "Vatanları için canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimiz, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacaklardır. Bu vesileyle tüm gazi ve şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

Federasyon Başkanı Kenan Şehitoğlu, ziyaretleri anısına Vali Şentürk'e ay yıldızlı kırmızı-beyaz kravat hediye etti.

(İA-FA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title