Haberler

Vali-öğrenci Sohbetine 'Demokrasi-cumhuriyet' Damgası

Okul Gezileriyle Öğrencilerle Buluşan Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl'ün, Ordu Anadolu Lisesi Öğrencileriyle Yaptığı Sohbete 'Demokrasi ve Cumhuriyet' Konusu Damgasını Vurdu.

Okul gezileriyle öğrencilerle buluşan Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl'ün, Ordu Anadolu Lisesi öğrencileriyle yaptığı sohbete 'Demokrasi ve Cumhuriyet' konusu damgasını vurdu.

Her ay bir okulu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Okulun etüt salonunda toplanan öğrencilerle sohbet toplantıları yapan Vali Gözlügöl, öğrencilerin toplumsal ve siyasi olaylara karşı bakış açısını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Öğrencilerin, 'demokrasi ve cumhuriyet' ile ilgili sorularını cevaplandıran Vali Gözlügöl, "Merak etmeyin cumhuriyeti kaybetmedik. Bir şeyi kaybetmiş değiliz. Ancak Atatürk'ün istediği 'muassır medeniyetler' seviyesine çok çalışmakla ulaşılır. Herkes görevini en iyi şekilde yaparsa çağdaş demokrasiyi yakalarız" dedi.

Öğrencilere 'Demokrasi Ne Demektir?' diye soran ancak cevap alamayan Vali Gözlügöl, görüş ayrılıklarından korkulmaması gerektiğini belirtti. Farklı görüşlere saygı göstermenin demokrasi olduğunu dile getiren Vali Gözlügöl, "Herkesin penceresi farklı. Birimiz pencereden baktığında farklı bir şey görürken, diğer köşedeki kişi baktığında farklı bir şey görür. Herkesin bir görüş alanı vardır. Demokrasi budur. Bu görüş açılarına saygı duymakta demokrasidir. Demokratik bir cumhuriyetle yaşamak her Türk gencinin vazgeçilmez bir yaşam biçimi olmalıdır" diye konuştu.

(MAK-SA)

30.04.2007 17:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title