Haberler

Vali Karaloğlu, Din Görevlileri ile Bir Araya Geldi

Van Valisi Münir Karaloğlu, Hükümetin Toplumsal Barışı Sağlamak İçin Başlattığı 'Mili Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde Din Adamlarına Büyük Görev Düştüğünü Söyledi

Van Valisi Münir Karaloğlu, hükümetin toplumsal barışı sağlamak için başlattığı 'Mili Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde din adamlarına büyük görev düştüğünü söyledi.

Van Müftülüğü tarafından Van merkez ve köylerde görev yapan din adamlarının katılımı ile aylık toplantı düzenlendi.

Van Kültür merkezi tiyatro salonunda düzenlenen toplantıya katılan Vali Karaloğlu yaptığı konuşmada, Van ve bölgenin önemli sosyal problemleriyle ilgili din görevlilerinin üstleneceği sorumluluklara dikkat çekti.

Mesleki ve toplumsal sorunlarla ilgili imamların kendilerini yenilemelerini ve iyi yetiştirmeleri gerektiğini belirten Karaloğlu şunları söyledi:

'Dünya çok çabuk değişiyor. Baş döndürücü bir değişim var. Çağın gereklerini yapma mecburiyetimiz var. Bu manada mesleki anlamda kendinizi yetiştirin. Toplumsal barışı sağlamak için hükümetin başlattığı 'Mili Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde din adamlarına büyük görev düşüyor. Bu sürecin en önemli aktörleri 'siz' olmalısınız. Toplumsal barışın sağlanması noktasında, tekrar kardeşliğin tesisi noktasında her biriniz kendinizi görevli saymalısınız. Durumdan vazife çıkarmalısınız. Buna ihtiyacımız var. Biz istesek de, istemesek de, sevsek de, sevmesek de, problem oluştu, kalpler kırıldı. Fitne girdi. Fitneyi ortadan kaldırmamız lazım. Fitneyi ortadan kaldırmak için de elimizdeki en önemli enstrüman, en önemli güç sizsiniz'

Bölgenin tehlikelerinden birinin de ırkçılık olduğunu vurgu yapan Karaloğlu, 'Sanki Türk ırkçılığı yaparsanız günah, ama bunun Kürdü olursa iyiymiş gibi bir anlayış var. Özellikle dindar vatandaşlarımızın arasında böyle bir sorunumuz var. Bunu açık açık konuşmak durumundayız. Peygamber efendimiz bütün ırkçılığı ayaklarının altına almıştır. Ayırt etmemiştir. Kendi ırkı da dahil olmak üzere. Bunu çözmezsek, bunu düzeltmezsek tekrar o din kardeşliğini, o muhabbeti kalplere yerleştiremeyiz. Bunu artık cemaatle açık açık konuşmanız lazım. Zaman içinde sorun yaşamış olmamız, bölgede sorunların olmuş olması bizi başka bir yanlışın içine itmemeli. Biz doğruyu söylemeliyiz. Dinin gereği neyse onu söylemeliyiz' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Vali Karaloğlu'na Türk Bayrağı'na sarılı bir Kuran-ı Kerim hediye etti.

Toplantıya, Vali yardımcıları, Murat Uzunparmak, Atay Uslu ve kurum müdürleri katıldı.

(İZ-MHD) - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title