Haberler

Vali Çomaktekin, Suluova'da İncelemelerde Bulundu

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Burger King'in Türkiye'deki et tedarikçisi Ata Holding'in Suluova ilçesinde yatırımına başladığı Ekur Et Entegre Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Burger King'in Türkiye'deki et tedarikçisi Ata Holding'in Suluova ilçesinde yatırımına başladığı Ekur Et Entegre Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

Tesislerde yürütülen çalışmalar hakkında işletme yetkilisi Serkan Aksu'dan bilgi alan Çomaktekin, inşası devam eden tesislerinin Suluova ve Amasya bölgesindeki besi sektörü için çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Çomaktekin, "Suluova bölgesi eskiden beri hayvancılık sektöründe ülkemizdeki önemli bölgelerden biridir. Ayrıca ülkemizdeki sayılı organize sanayi bölgeleri projesinden biri de yine Suluova'da hayata geçmiş bulunmaktadır. Besi Organize Sanayisi Bölgesinde bu kapasitede büyük ölçekli uluslararası bir markanın hayvancılık sektöründe yatırım yapması bizleri sevindirmiştir. Sadece Suluova ilçesi için değil bölgedeki hayvancılık sektörünün ve onunla beraber diğer yan sektörlerin gelişmesine ve istihdama çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu önemli yatırımın Suluova'ya hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Yatırım bütçesi 50 milyon dolar, işletme bütçesi ise 20 milyon dolar olan ve 2016 nisan ayında açılması planlanan tesislerde 300 kadar kişinin istihdam edileceğini belirten Aksu ise şunları dile getirdi:

"Çevre kirliliğine duyarlı ve son teknoloji arıtma sistemiyle çalışacak tesisler tam faal durumda iken yıllık 100 bin büyükbaş hayvan kesimi yapılacak olup ayrıca kurulacak olan trijenerasyon sistemiyle kendi enerjisini kendisi üretecek yine kurulacak olan rendering tesislerinde ise kemik unu ve kan unu üretilecek,  hayvan girişinden tam mamül çıkışına kadar chip kontrolü sistemiyle her ürününün barkotlu kayıt altına alınıp takibinin yapılabileceği Türkiye'deki ilk sistem yine burada kurulacak. Ayrıca son teknoloji ile kurulacak olan 2 bin baş kapasiteli örnek bir besi çiftliği kurularak bölge besiciliğine model olunması planlanmaktadır."

Çomaktekin, Ticaret ve Sanayi Odası ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binalarının inşaatında ve Suluova Meslek Yüksek Okulunda yapımı tamamlanarak hizmete açılan ek bina ile 500 kişilik konferans salonunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Çomaktekin'e incelemelerinde Kaymakam Hayatı Taşdan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Emniyet Müdürü Murat Oflaz, TSO Başkanı Turgut Aksu, MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz ve TDİ Besi OSB Müdürü Osman Arabacı eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Burger King Türkiye Suluova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title