Haberler

Vali Aksoy'dan Şehit Yakınlarına İftar

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, şehit yakınlarına ve gazilere iftar yemeği verdi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, şehit yakınlarına ve gazilere iftar yemeği verdi.

İl Özel İdaresi'nde düzenlenen iftar yemeğine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra, eşi Hülya Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Hüseyin Zeki Bodur, Baro Başkanı Necat Anıl, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, EMŞAV Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, meclis üyeleri, şehit ailesi, yakınları ve gaziler katıldı.

İftar sonrası konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, "Dünyada hiçbir toprak parçası bizim topraklarımız kadar vatan olmayı hak etmemiştir. Çünkü cennet vatan topraklarımızın her karışı aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin mübarek kanlarıyla hamur olmuştur. Gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu asil kanlardan almıştır. Bizler vatan savunması uğrunda almış olduğumuz yüce görevleri ifa ederken şehit, malul veya muharip gibi makamları seçme şansına sahip değildik. Takdiri ilahi böyle tecelli etti kimimiz şehit, kimimiz malul, kimimiz ise muharip olduk. Bir bütünün ayrılamaz parçaları olan bu ulvi kavramları temsil etme şerefinden daha büyük şerefin olduğuna rastlanılmamıştır" dedi.

Şehit ailelerinin önemli ve değerli olduğunu belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Onların geride bıraktığı emanet bizim için çok önemlidir ve anlamlıdır. Onların her sorunu bizim sorunumuz, her derdi de bizim derdimizdir. Bu bakımdan, şehit ailelerimiz ile birlikte olmak, varsa onların sorunlarını dinlemek ve onlara çözüm üretmek bizim öncelikli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Valiliğimiz bünyesinde bir şube müdürlüğümüz var. İlgili Vali Yardımcımız Haluk Şimşek bu konulardan sorumludur. Bütün kurumlarımız şehit ailelerine karşı duyarlıdır. Bütün kapılar sizlere sonuna kadar açıktır. Bu konuda ne tür bir sıkıntısı olan şehit yakını ve gazimiz varsa, onları dinlemek ve imkanlar ölçüsünde onlara çözüm üretmek bizim görevimizdir. Vatanını millet uğruna, ülkenin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve veren bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların bize bıraktığı bu ülkeyi daha iyi bir noktaya taşınmak adına hep birlikte çalışarak bu konuda gayretlerimizi göstereceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Aksoy, şehit ve gazi yakınlarının çocuklarına çeşitli hediyeler verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Aksoy Haluk Şimşek Hülya Aksoy Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title