Haberler

Uyum Yasasını Birlikte Anlatacağız

Almanya'nın KRV Eyaleti Uyum Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın, Hürriyet ve DHA'nın Köln'deki bürosunu ziyaret etti.

Almanya'nın KRV Eyaleti Uyum Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın, Hürriyet ve DHA'nın Köln'deki bürosunu ziyaret etti. Ziyaretinde yeni çıkarılacak uyum yasası için destek isteyen Kaykın, daha sonra büronun bulunduğu sokaktaki Türk esnafın dertlerini dinledi.

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın, Özel Kalem Müdürü Ali Doğan ile birlikte Hürriyet ve DHA'nın Köln bürosuna bir ziyaret gerçekleştirdi. Hürriyet Köln Büro Şefi Tuncay Yıldırım'ın ev sahipliğinde geçen ziyarette, Kaykın büronun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yaklaşık bir buçuk yıllık görev süresinin değerlendirmesini de yapan Kaykın, hükümet olarak hazırladıkları uyum yasasının geniş kitlelere tanıtılması için başta Hürriyet ve DHA olmak üzere Türk basınının desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

GÖÇMEN POTANSİYELİ HEBA OLUYOR

Almanya'da göçmenlerin potansiyellerinden yeteri kadar faydalanılmadığını belirten Kaykın sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem göçmen potansiyelinden daha fazla yararlanmak hem de aidiyet duygularını geliştirmek için yeni bir uyum ve katılım yasası hazırladık. Bu yasa 'Çerçeve Yasa' özelliğiyle Almanya'da ilk ve tek olacak. Göçmenlerle ilgili bu yasa, ekonomi, sosyal ve kültürel alanlardaki diğer yasaları da bağlayıcı olacak. Yani, örneğin ekonomi alanındaki bir yasa, göçmenlerin hassasiyetleri ve gereksinimlerine göre, uyum yasası dikkate alınarak yeniden düzenlenecek. Defin, yaşlılar bakımı, eğitim gibi geniş bir yelpazede tüm yasalar hazırlanan göç yasasını dikkate alarak elden geçirilecek. Yasa kabineden onay aldı. Artık KRV Eyalet Parlamentosunda görüşülecek. Göçmenleri bu toplumun ayrılmaz parçası yapacak olan yeni uyum ve katılım yasasının 1 Ocak 2012'den itibaren yürürlüğe girmesi planlanıyor."

TÜRK ESNAFI ZİYARET ETTİ

Uyum Bakanı Guntram Schneider ile birlikte 23 Ekim tarihinde Türkiye'ye yapacakları ziyareti hakkında bilgi de veren Kaykın, daha sonra büronun bulunduğu Weidengasse sokağındaki Türk esnafın sorunlarını dinledi. Müsteşar Kaykın, ilk durağı olan kuaförde bir müşterinin saçlarını yıkadı. İşletmeci Çetin Dağ'ın, "Diplomalarımız tanınmadığı için sıkıntı yaşıyoruz" demesi üzerine Kaykın, meselinin takipçisi olduklarını söyledi. Ardından restoran işletmecileri Salih ve Metin Dağ ile bir araya gelen Kaykın'a özel kalem müdürü Ali Doğan ve Hürriyet Büro Şefi Tuncay Yıldırım da eşlik etti. Son olarak Weidengasse'deki ödüllü restoran işletmecisi Ali Balaban'ı ziyaret eden Kaykın, işletmenin aldığı ödülleri inceledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title