Haberler

Uşak: 25 Yeni Kuruş'a Bilet Kampanyası

Anadolu Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğmuş, 1-25 Aralık 2006 Tarihleri Arasında "25 Yeni Kuruşa Yolcu Bileti" Kampanyası Başlatacaklarını Bildirdi.

Anadolu Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğmuş, 1-25 Aralık 2006 tarihleri arasında "25 Yeni Kuruşa Yolcu Bileti" kampanyası başlatacaklarını bildirdi.

Uşak Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde düzenlediği basın toplantısında son günlerde gündemde olan indirimli bilet kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Halil Erdoğmuş, ilk indirimli bilet uygulamasını başlatan uçak firmalarını eleştirdi. Uçak firmalarının yolcu kapasitesinin azalmasıyla rekabeti abarttıklarını iddia eden Erdoğmuş, "Yaklaşık 6 ay önce uçaklar işi biraz daha abarttı. 10 YTL'ye uçak bileti gibi cüzi rakamlarla ve otobüs bileti altında uçak bileti satmaya başladılar. Burada ana amaçları reklamdı ve gayelerine bir miktar ulaştılar. Ancak şu anda uçak firmaları otobüs firmalarıyla değil kendi aralarında rekabet ediyorlar. Çünkü birden arz fazlası oluşmaya başladı. Antalya'ya İstanbul'dan günde 25 tane uçak kalkıyor. Yine günde 25 otobüs kalkıyor. Dolayısıyla hem otobüs hem uçak arzı birleşince kendi içlerinde rekabete başladılar. Kış dönemine girildi. Sıkıntılar çok yoğun bir şekilde hissedilmeye başlandı. Herkes ne yapacağını bilemez hale düştü. Biz de bu sırada Kamil Koç firması ile sürekli bu konularda görüş alışverişindeyiz. Ve 25 YKr kampanyası başlattık. Buradaki amaç, dikkat çekmekti. Kanayan yarayı bakanlığa ulaştırmaktı. Ulaştırma Bakanlığı, son 1 yıldır otobüsçünün hiçbir talebine geri dönüş yapmadı. İlk defa bu kampanyaya olur verdi. Kamil Koç'tan sonra biz de kampanyayı uygulamaya koymayı hedefledik ve bakanlığa müracaat yaptık. Ancak otobüs firmaları belli bir fiyatın altına inemiyor ve dilediği gibi indirim yapamıyor. Çünkü fiyatlardaki alt sınırı devlet belirliyor. Kampanyaya başlatacağımızı açıkladığımız andan itibaren bir takım karmaşalıklar ortaya çıktı. Bizim başvurumuza henüz bakanlıktan onay çıkmadı. Bundan da sıkıntı duymaya başladık. Bugün bazı rakip firmalar tarafından izinsiz kampanya başlattığımız iddiasıyla şikayette bulunulmuş. İzmir'de otobüslerimize bakanlık tarafından tutanak tutuldu. Sanırım bugün yada yarın müracaatımıza bakanlıktan onay çıkacak ve ilk etapta 1 hafta önceden alınan biletlerde 1-25 Aralık tarihleri arasında 25 Ykr'ye yolcu taşımaya başlayacağız" dedi.

"Bana göre ÖTV, akaryakıtta Türkiye'nin genel bir yanlışı" diye devam eden Erdoğmuş, "Yoldan geçen vatandaş da akaryakıtta yüzde ÖTV indirimi istiyor. Sadece otobüsçülere özel ÖTV'siz akaryakıt alımı düşüncesi yürüttüğü için Otobüsçüler Federasyonu bu konuda yanlış yapıyor. O yüzden de bakanlık belirli bir zümreye yapılan bir çalışma olduğu gerekçesiyle takmıyor. Bence Türkiye'deki tüm sanayicilerle ve tüm kullanıcılarla birlikte konuyu ortak bir tepki haline getirmeliyiz. Bunun önderliğini de otobüsçüler yapabilir. Biz ÖTV'yi tüm Türkiye'de 10 puan indirebilirsek, sanayi ve üretim kesiminin maliyetleri yüzde 5 aşağı iner. Bu da daha fazla istihdam ve ihracat potansiyelinin artması demektir. Devlete daha fazla gelir getirecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title