Haberler

Uluslararası Libya Konferansı Roma'da Başladı

Güncelleme:

Libya'ya destek amaçlı Uluslararası Bakanlar Konferansı, İtalya'nın evsahipliğinde Roma'da başladı.

Libya'ya destek amaçlı Uluslararası Bakanlar Konferansı, İtalya'nın evsahipliğinde Roma'da başladı.

İlki, 12 Şubat 2013'te Paris'te düzenlenen Libya'ya destek amaçlı Uluslararası Bakanlar Konferansı'nın ikincisine İtalya Dışişleri Bakanlığı evsahipliği yapıyor.

Konferansa Türkiye adına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya Başbakanı Ali Zeydan, Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Abdülaziz, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter-Steinmeier'in yanı sıra 35 ülke ve Libya'daki geçiş sürecinde görev alan yedi uluslararası kuruluşun temsilcileri katılıyor.

Konferansın, Libya'nın güvenlik, savunma ve adalet alanlarındaki ihtiyaçlarının belirlenmesi, öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik eşgüdümün sağlanması, böylece Libya'nın güvenlik ve istikrara kavuşması sürecinin hızlandırılması amacını taşıdığı belirtildi.

Konferans sebebiyle İtalyan Corriere della Sera gazetesine demeç veren İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini, Libya'nın iyi bir gelecek hak ettiğini belirterek, "Uluslararası toplum, Libya'nın yeniden doğuşuna eşlik etmeye hazır" dedi.

- Gizli gündem Ukrayna

Bu arada, Libya gündemiyle bir araya gelen bakanların gizli gündeminde ise son dönemde tansiyonun yükseldiği Ukrayna ve Kırım'daki gelişmeler var.

Gözler, konferans vesilesiyle bir araya gelen bakanların baş başa yapacakları görüşmelere çevrildi. ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Rus mevkidaşı Lavrov'un Ukrayna konusunda yapacağı görüşme merakla beklenirken, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun ikili temasları olacağı öğrenildi.

Öte yandan, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın da Filistinliler ile yürütülen barış sürecini Kerry, Lavrov ve Mogherini ile görüşmek üzere Roma'ya geldiği bildirildi.

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Abdülaziz, konuşması

Kaynak: AA / Politika

Rusya Federasyonu Ukrayna Paris Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title