Haberler

Uluslararası Değerler Eğitimi Sempozyumu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Değerler eğitiminde mizaha daha fazla yer vermek iyi olur gibi geliyor bana."

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Değerler eğitiminde mizaha daha fazla yer vermek iyi olur gibi geliyor bana. Çünkü geleneksel kültürümüzde değer aktarımında mizahın oynadığı rolü hepimiz biliyoruz. Bir de halk deyişleri ve türkülerimizle değerleri çocuklara anlatmak daha kolay olabilir diye düşünüyorum" dedi.

Bakan Avcı, Antalya Dedeman Otel'de düzenlenen Uluslararası Değerler Eğitimi Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi tarafından başlatılan ve 21 ilde de örnek alınarak uygulamasına başlanacak "Değerler Eğitimi"ne yönelik çalışmaları yürüten herkese teşekkür etti.

Sempozyum konuşmacılarına zaman kazandırabilmek için kısa konuşacağını belirten Avcı, "Bu çalışmaların bundan sonraki aşamalarnıda iki ögeye daha daha fazla yer verebilir miyiz diye düşünüyorum. Bir tanesi değerler eğitiminde mizaha daha fazla yer vermek iyi olur gibi geliyor bana. Çünkü geleneksel kültürümüzde değer aktarımında mizahın oynadığı rolü hepimiz biliyoruz. Bir de halk deyişleri ve türkülerimizle değerleri çocuklara anlatmak daha kolay olabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Avcı, konuşmasını Pir Sultan Abdal'ın "Dinle Sana Bir Nasihat Edeyim" ve Yunus Emre'nin "Geldi Geçti Ömrüm Benim" dizelerini okuyarak bitirdi. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın dünyada yaygınlaştığını, toplumda da gerginliğin, kavgaların son dönemde arttığını kaydetti. Geleneksel değerlerden uzaklaşmanın bunda etkili olduğuna değinen Altıparmak, gerginlik ve şiddete son vermek için "Değerler Eğitimi" adıyla proje geliştirdiklerini anlattı. Altıparmak, proje için toplumun her kesiminden destek aldıklarını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da Değerler Eğitimi sayesinde okullardaki disiplin suçu ve devamsızlık oranlarında düşüş olduğunu bildirdi.

Bakan Avcı, sempozyumda İstiklal Marşı'nı okuyan Aksu Çalkaya 75. Yıl İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Elif Çukurkaya'yı öperek hediye verdi. Vali Altıparmak da Bakan Avcı'ya plaket sundu.

Sempozyum, yarın sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ahmet Altıparmak Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title