Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım."İzmir'in Expo 2020'de Nasıl Kenetlendiğini,...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "İzmir'in EXPO 2020'de nasıl kenetlendiğini, nasıl siyaset üstü bir anlayışla, omuz omuza gayret gösterdiğini herkes biliyor ve görüyor" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, " İzmir'in EXPO 2020'de nasıl kenetlendiğini, nasıl siyaset üstü bir anlayışla, omuz omuza gayret gösterdiğini herkes biliyor ve görüyor" dedi.

Anadolu Birliği Derneği'nin Bayraklı Havuzbaşı'nda düzenlenen yemeğine katılan Yıldırım, Derneğin Anadolu'daki 14 ilin derneklerinin bir araya gelmesiyle oluştuğunu, bu birlikteliğin İzmir'den önemli bir mesaj verdiğini kaydetti.

Türkiye'de büyükşehirlerde oluşturulan hemşehri derneklerinin geçmişte devletin yetişemediği hizmetleri imece usulüyle yaptığını, bugün ise buna çok fazla gerek kalmadığını ifade eden Yıldırım, herkesin üzerine düşenin, "her mezhepten, her meşrepten vatandaşı birinci sınıf olarak görmek ve onların birliği, beraberliği ve kardeşliği için çalışmak" olduğunu söyledi.

Yıldırım, "İşte Anadolu Birliği Derneği de bunun öncülüğünü yapıyor. Bu doğuyla batıyı bir araya getirme gayretidir, ülkemizde ekilmeye çalışılan nifak tohumlarına son verme hareketidir. Bunun için sizi kutluyorum" diye konuştu.

-EXPO hedefi-

İzmir'de belediyeler, il özel idareleri, valilik ve merkezi hükümet birimlerinin güçlerini birleştirerek çok önemli projeleri gerçekleştireceğini anlatan Yıldırım, " İzmir'in EXPO 2020'de nasıl kenetlendiğini, nasıl siyaset üstü bir anlayışla, omuz omuza gayret gösterdiğini herkes biliyor ve görüyor. Amaç sadece EXPO'yu getirmek değil, amaç İzmir ile beraber Ege Bölgesi'nin ulaşımdan sağlığa, imardan eğitime bütün alanlarda sorunlarını daha kısa sürede çözmektir. EXPO bunun için bir vesiledir. Bizim en büyük kaynağımız ve desteğimiz sivil toplum kuruluşlarıdır" diye konuştu.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir milletvekilleri İlknur Denizli, Hamza Dağ ve Nesrin Ulema'nın da katıldığı yemekte Bakan Yıldırım'a Anadolu Birliği Derneği tarafından "Şehre Katkı Ödülü" verildi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Binali Yıldırım Bayraklı Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title