Haberler

Ukrayna'da Siyasete Geçen Yıl Atılan Zelenskiy Zafer Kazandı

Ukrayna'da düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinden siyaset ile kısa süre önce tanışan komedyen Vladimir Zelenskiy başarıyla çıktı.

Ukrayna'da düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinden siyaset ile kısa süre önce tanışan komedyen Vladimir Zelenskiy başarıyla çıktı.

Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu, devlet başkanlığı seçiminin ikinci turu için verilen oyların sayım işlemini sürdürüyor.

Komisyondan açıklanan ilk verilere göre, ülke genelinde seçime katılım yüzde 62 olarak kaydedildi.

Oy sayım işlemine başlanmasından yerel saatle 23.55'e kadar sandıkların yüzde 8,07'si açıldı. Buna göre komedyen Zelenskiy yüzde 72,48 oy ile birinci olurken, mevcut Devlet Başkanı Poroşenko ise yüzde 25,20 oyda kaldı.

Zelenskiy, sandıkların kapanmasından kısa süre sonra düzenlediği basın toplantısıyla zaferini ilan ederek Poroşenko'nun kendisini tebrik ettiğini bildirdi.

Poroşenko da kendi seçim karargahında düzenlediği basın toplantısında yenilgisini kabul etti. Siyasetten çekilmeyeceği sinyalini veren Poroşenko, "Yeni başkanın çok güçlü bir muhalefeti olacak." ifadelerini kullandı.

Sandık çıkışı anketine göre, Zelenskiy yüzde 73,2 oy alarak devlet başkanlığı yarışını kazanırken Poroşenko ise yüzde 25,3'te kalmıştı.

4 yıl önce "Halkın Hizmetkarı" isimli siyasi komedi içerikli dizi filmde başrol oynayan Zelenskiy, senaryo gereği lise öğretmeniyken yolsuzluklara karşı yaptığı bir konuşması internette izlenme rekoru kıran ve kısa sürede halk kahramanı olarak kendisini devlet başkanlığı koltuğunda bulan bir karakteri canlandırmıştı.

Zelenskiy, filmin etkisini de kullanarak 2018'de oynadığı dizinin ismi olan "Halkın Hizmetkarı" partisini kurdu ve bu yılın başında devlet başkanlığına aday olacağını açıkladı.

Seçimin 31 Mart'taki ilk turunda Vladimir Zelenskiy yüzde 30,24, Petro Poroşenko da yüzde 15,95 oy almıştı. Adaylardan hiçbirinin yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kalmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Petro Poroşenko Siyaset Ukrayna Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title