Haberler

Uçak Kazasında Ölen Türk İşçinin Cenazesi Bulunamadı

Adana'dan Kalktıktan Sonra Bağdat'ta Havaalanına İnerken Düşen Uçakta Hayatını Kaybeden Ramazan Altıkulaç'ın Cenazesi Ortaya Çıkmadı. Altıkulaç'ın Ailesi, Ölüm Raporu Olduğu Halde Cenazenin 4 Aydır Bulunamamasına İsyan Ediyor.

Adana'dan kalktıktan sonra Bağdat'ta havaalanına inerken düşen uçakta hayatını kaybeden Ramazan Altıkulaç'ın cenazesi ortaya çıkmadı. Altıkulaç'ın ailesi, ölüm raporu olduğu halde cenazenin 4 aydır bulunamamasına isyan ediyor.

9 Ocak 2007 tarihinde 29'u Türk 34 kişinin hayatını kaybettiği uçaktaki işçilerden Ramazan Altıkulaç'ın Adana'daki evinde gözyaşı dinmiyor. 1 çocuk annesi Ayşe Altıkulaç (42), kocasının cenazesinin kendilerine teslim edilmediği için bir mezarı bile olmadığını söylerken gözyaşlarına boğuldu. Uçak kazasının ardından cesetlerin ailelere dağıtılırken bir karmaşa olmuş olabileceğini belirten Altıkulaç, "Herkesin cenazesi teslim edildiği halde kocamınki verilmedi. Kocamın bir kemiği bile bize verilse başında

dua okuyabileceğim bir mezarı olurdu" dedi.

Kocasının cenazesinin karışmış olması ihtimaliyle haklarını arayacaklarını söyleyen Altıkulaç, "Gerekirse tüm mezarların açılmasını ve DNA testi yapılmasını isteyeceğim. Hiçbir yetkiliden bu konuda bilgi alamıyoruz. Kocamın çalıştığı şirketin yetkilileri de bu konuda bir şey söyleyemiyor. Yetkililerden eşimin cenazesinin bulunması için yardım bekliyorum" diye konuştu.

Kazadan 1 hafta sonra gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle uçak kazasının unutulduğunu ve o andan itibaren hiçbir çalışma yapılmadığını söyleyen Altıkulaç, "Bir Ermeni öldü diye o kadar Türk işçiyi unuttular" dedi.

Babasının ölümüne inanmak istemeyen 12 yaşındaki Hamza Altıkulaç ise, "Babamın bir kemiğini gösterseler inanacağım. Bize hiçbir parça bile vermedikleri için öldüğüne inanamıyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Babasını zaman zaman rüyasında gördüğünü belirten Hamza, "Babam rüyalarıma giriyor 'oğlum merak etme benim yerim iyi' diyor. Ama ben onun mezarı başında dua bile edemiyorum" şeklinde konuştu.

Ramazan Altıkulaç'ın kız kardeşi Firdevs Altıkulaç da ağabeyinin cenazesinin bulunması için yetkililerden yardım beklediklerini ifade ederek, "Gerekirse tüm mezarların açılıp yeniden DNA testi yapılmasını isteyeceğiz" dedi.

(AC-AB-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title