Haberler

Tuzla'da Yoğun Koku Paniği (5)// Ek Bilgi ve Görüntülerle

Kokunun vidanjör boşaltım alanından geldiği iddiaları üzerine bölgede ekipler inceleme yapıyor.

Kokunun vidanjör boşaltım alanından geldiği iddiaları üzerine bölgede ekipler inceleme yapıyor.

Ramazan EĞRİ - ALİ Kerem BENGİ / İstanbul DHA

Tuzla İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane Mahallelerinde, kaynağı henüz belirlenemeyen genizleri yakan yoğun koku paniğe yol açtı. Yoğun olarak hissedilen kokudan etkilenen kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ve AFAD ekipleri, kokunun kaynağını belirleyebilmek için atıksu kanallarında ölçüm yapıyor.

VALİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Vali Vasip Şahin: İlimiz Tuzla ilçesinde çevreyi rahatsız eden ve atıksu kolektöründen kaynaklanmış olabileceği değerlendirilen koku yayılması konusu Valiliğimiz AFAD ekipleri, İBB, İGDAŞ, İSKİ ve ilgili diğer tüm birim ekiplerince tüm detaylarıyla araştırılmaktadır.

İBB'DEN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Tuzla'da akşam saatlerinde İstasyon, Yayla, Evliyaçelebi ve  Postane mahallerinde yayılan koku ile ilgili araştırmalar devam ediyor. İhbarın gelmesiyle birlikte İGDAŞ, İtfaiye,İSKİ, AKOM, UMKE, İl Çevre Müdürlüğü ekipleri ve zabıta bölgede araştırmalarını sürdürüyor

Çevrenin Sanayi bölgesi olması dolayısıyla kanalizasyona sanayi atıklarının karışma ihtimali araştırılıyor.

BEYAZ MASA'DAN AÇIKLAMA

Kokuyla ilgili İBB Beyaz Masa'nın Twitter hesabından, "Tuzla civarında sanayiden kaynaklı meydana gelen kokuyla ilgili ekipler bölgeye intikal etmişlerdir. Konu AKOM, İGDAŞ ve diğer birimlerin bilgisi dahilinde olup, müdahale edilmektedir." açıklaması yapıldı.

Ekiplerin sözkonusu kokunun kaynağına ilişkin çalışmaları sürüyor.

İGDAŞ AÇIKLAMASI

Yoğun kokuya ilişkin İGDAŞ'tan yapılan açıklamada ise; "Tuzla İstasyon Mahallesi'nde hissedilen kimyasal kokunun doğalgaz ile ilgisi bulunmadığı tespit edilmiştir, kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

TUZLA BELEDİYESİ AÇIKLAMASI

Tuzla birçok mahallesinde hissedilen ağır kokuya ilişkin Tuzla Belediyesi'nden yapılan açıklamada da; "İlçemiz genelinde hissedilen koku ile ilgili bütün ekiplerimiz sanayi bölgelerine intikal etmişlerdir. Konu ile ilgili İBB, Emniyet ve İSKİ ekipleri ile koordineli araştırılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

EKİPLERİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bölgeye sevk edilen İtfaiye, AKOM, İGDAŞ, AFAD, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve polis ekiplerinin kokunun kaynağına ilişkin çalışmları sğürüyor. İtfaiye ekipleri, kokunun kaynağını belirleyebilmek için atıksu kanallarında ölçüm yapıyor.

ÇOK SAYIDA KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Yoğun olarak hissedilen kokudan etkilenen çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı.

Tuzla Piyade Okulu öğrencileri, Tuzladaki bir kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda kişi Tuzla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kokudan olumsuz etkilenen hastaları getiren ekiplerin özel kıyafetler giydikleri görüldü. Bazı araç sürücülerinin kokunun etksinden kurtulmak için maske takıyor.

"CİHAZDA TANIMLI OLMAYAN GAZ"

AFAD ekipleri cihazlarla ölçüm yaptı. Yapılan ölçümlerde ilk belirlemelere göre, kokuya neden olan gazın ölçüm yapılan cihaza tanımlı olmayan bir gaz olduğu ve bu nedenle gazın kaynağının anlaşılamadığı öğrenildi.

Yoğun hissedilen kokudan etkilendiklerini söyleyen Tuzla sakinleri, "Saat 20.00'den sonra başladı. Bir koku var biz de anlayamadık, çok rahatsız olduk evde o yüzden ailecek dışarı çıktık. Bir şeyden haberimiz yok. Çok ağır bir koku aşırı derecede. Nefes alınamaycak halde şuan. Normalde haftada bir gelen bir koku ama bugünkü dehşet bir koku. Böyle bir şey olamaz" dedi.

KOKUNUN GELDİĞİ İDDA EDİLEN YERDE İNCELEME

Öte yandan kokunun bölgede vidanjörlerin boşaltım yaptığı alandan geldiği ileri sürüldü. Bu bölgeye   İGDAŞ, İtfaiye,İSKİ, AKOM, UMKE, İl Çevre Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin bölgede incelemeleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Hastaneye sevk edilen kadın ve çocuklar

-Hastaneye sevk edilen asker

-Hastaneden detay

-Gazdan etkilenen kişilerle röp.

-Ekiplerin çalışmaları

-AFAD ekipleri

-İstanbul Halk sağlığı ekipleri

-Ölçüm yapan itfiaye ekipleri

-Cihazla ölçüm yapan AFAD ekipleri

-Maske ile yola çıkan araç sürücüleri

-Genel ve detaylar

-Vidanjör boşaltım alanından görüntü(EK)

-Ekiplerin inceleme çalışmaları(EK)

-Hastaneden görüntü(EK)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tuzla Belediyesi Evliya Çelebi Vasip Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title