Haberler

Tütünsüz Kurum Projesi Hayata Geçiyor

Güncelleme:

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, sigara bağımlılığı ile daha etkili mücadele etmek amacıyla 'Tütünsüz Kurum Projesini' hayata geçirdi.

Projeye destek veren kurumlarda kapalı veya açık alan farkı gözetmeksizin tütün ve benzeri ürünlerin tüketilmemesini sağlayarak, işyeri çalışanlarını pasif içiciliğin zararlarından koruyan düzenlemeler getirilecek.
İş yerinde pasif içiciliğe maruz kalan çalışanlara daha sağlıklı şekilde çalışma fırsatı sağlayacak 'Tütünsüz Kurum' Projesi, Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan tarafından tanıtıldı. Sigara ile mücadelede il genelinde gerek tütün denetimlerinin gerekse eğitim çalışmalarının devam ettiğini belirten Dr. Akan, "Bu çalışmalarımıza ek olarak, günlük yaşantımızın önemli bir kısmını geçirdiğimiz çalışma ortamlarında sigara içmeyen kişileri pasif içicilikten korumak, içen kişileri de bırakmaya teşvik etmek amacıyla bu projeyi geliştirdik" dedi.

Sigarasız işyerleri oluşturmanın öncelikli amacının çalışanların sağlığını korumak olduğunu dile getiren Dr. Akan, "İşyeri sahipleri, çalışanlar için güvenli bir çalışma ortamı sağlamak zorundadır. Dolayısı ile işverenler bu kapsamda işyerlerinin sigara dumanından arındırılmış olmasını da sağlamak durumundadır. Sigarasız işyerleri tartışmasının çalışanların sağlığı konusu olarak ele alınması, bu uygulamayı desteklemektedir. Ayrıca Tütün tüketiminin en yoğun yaş aralığı olan 15-44 yaş aralığı aynı zamanda çalışma hayatında da aktif yer alan yaş grubudur. Bu yaş grubunun günde en az 8 saat zaman geçirdiği iş yerlerinde tütün karşıtı çalışmalar yürütmek hem tütün tüketiminin azaltılması hem de pasif etkilenimi engellenmesi yönünde olumlu katkılar sağlayacağı düşünülmektedir" şeklinde konuştu.

Spor Teşvik Edilecek

Projeye katılmak isteyen kurumların iş yeri sınırları dâhilinde başta işyeri çalışanları olmak üzere misafirlere dâhi açık ve kapalı alanlarda sigara içmeye onay vermeyecek kurallar koyulacağını belirten Dr. Akan, "Projeye katılacak kurumlar, işyerleri içinde hiçbir tütün ürününün satışına izin vermeyecek ve sigaraya özendirici araç gereç bulundurmayacak. Tütün kullanımı ile kaybedilen sağlıklı yaşamı destekleyecek ve spor aktivitelerini teşvik edecekler. Kurum sınırları içerisinde bu kuralların yer aldığı bilgilendirici ve uyarıcı levhaların görünür yerlerde olmasını sağlayacaklar" diye konuştu.

İlk Katılımcılara Ödül

Proje'nin ilk paydaşlarına 31 Mayıs Çarşamba Günü ödül töreni düzenleneceği bilgisini veren Dr. Akan, "Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceğimiz törende 'Tütünsüz Kurum' sertifikası almayı hak eden 3 kurumumuza ödüllerini takdim edeceğiz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı ödül törenimize davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title