Haberler

    Tutsak Ailenin 5 Yıllık Esareti Sona Erdi

    Amerikalı Caitlan Coleman ve Kanadalı eşi Joshua Boyle, 5 yıl boyunca Afganistan'da rehin tutulduktan sonra nihayet ülkelerine dönebildi.

    Amerikalı Caitlan Coleman ve Kanadalı eşi Joshua Boyle, 5 yıl boyunca Afganistan'da rehin tutulduktan sonra nihayet ülkelerine dönebildi. Toronto'ya ulaşan aile Afganistan'da rehin alınmışlar ve Pakistan'a götürülerek Hakkani grubunun elinde rehin tutulmuşlardı. Joshua Boyle havaalanında yaptığı kısaa konuşmada kabus gibi günler yaşadıklarını ifade etti:

    "Hakkani grubunun aptallığı ve kötülüğü Taliban grubunun kontrolündeki bölgelere yardım etmek isteyen bir hacı ve onun ağır şekilde hamile olan eşini kaçırmaya kadar vardı ve benim kızımın, bebeğimin şehit olmasıyla sonuçlandı. Daha sonrasında da karıma tecavüz edildi. Bu bir muhafızın tek başına eylemi de değildi onların başı da ona katıldı ve yine Hakkanilerin kumandanı Ebu Hajjar'ın gözetmesiyle yapıldı.".

    2012 yılında rehin alınan aile Amerikan istihbaratının bilgi sağlaması sonrasında Pakistan güvenlik güçleri tarafından yapılan bir operasyonla kurtarıldı. Joshua Boyle ve Caitlan Coleman'ın gezi için Afganistan'ı seçmeleri ise Amerikalı yetkililerdeki soru işaretlerini gidermiş değil. Boyle da kurtarma operasyonun ardından ilk olarak kendilerine sağlanan ABD askeri uçağına binmeyi reddetmiş ve Kanada'ya gitmekte ısrarcı olmuştu.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 14 oktober 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Afganistan Pakistan Toronto Dünya Haberler

    title