Haberler

Tüsiad, Özel Sektör İrtibat Görevlileri Toplantılarına Ev Sahipliği Yapacak

Tüsiad, Dünya Bankası -IMF Toplantıları Kapsamında, 5 -9 Ekim Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek "Özel Sektör İrtibat Görevlileri" Toplantılarına Ev Sahipliği Yapacak.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye'de düzenlenen Dünya Bankası-Uluslararası Para Fonu (IMF) yıllık toplantıları kapsamında, TÜSİAD muadili kuruluşlarda çalışan yaklaşık 40 kişilik üst düzey profesyonellerden oluşan PSLO (Özel Sektör İrtibat Görevlileri/Private Sector Liaison Officer) grubu TÜSİAD'da bir dizi toplantı düzenleyecek.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, TÜSİAD, Dünya Bankası-IMF toplantıları kapsamında, 5-9 Ekim tarihleri arasında PSLO toplantılarına ev sahipliği yapacağı bildirildi. Açıklamada, PSLO'nun Dünya Bankası Grubu hizmetleri ve desteğinden faydalanan ülkeler arasında, yatırım ve ticaretin geliştirilmesi için çalışan kurumların oluşturduğu bir grup niteliği taşıdığı belirtildi. Grup bünyesinde 80 ülkeden 100 uzman görev alıyor.

Açıklamaya göre Dünya Bankası Grubu ve Fransız Kalkınma Ajansı (Agence Française de Dévéloppement) ile işbirliği içerisinde, bugün TÜSİAD'da gerçekleştirilmeye başlayan etkinlikler çerçevesinde, finansal kriz, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji, gıda güvenliği, tarım ve Dünya Bankası'nın Afrika'daki etkinlikleri gibi konular ele alınacak. Bunun yanısıra, "Türkiye'de Yatırım ve Ticaret Olanakları" başlıklı seminerde, Türkiye'de son dönemde dış politika ve ekonomide yaşanan gelişmeler ele alınacak, katılımcılara Türkiye'nin sektörel ve bölgesel fırsatları tanıtılacak.

Program kapsamında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi ile Teknopark ziyaretleri de gerçekleştirilecek.(ANKA)

(HGS/ES/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title