Haberler

Türkiye'ye 300 Milyon Euro'luk Kırsal Kalkınma Kaynağı

Türkiye'ye 2007-2010 Yılları Arasında Yaklaşık 300 Milyon Euro Kırsal Kalkınma Hibe Fonu Kullanma İmkanına Kavuşacağı Bildirildi.

Türkiye'ye 2007-2010 yılları arasında yaklaşık 300 milyon Euro kırsal kalkınma hibe fonu kullanma imkanına kavuşacağı bildirildi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Avrupa Birliği'ne uyum süreci ve Türkiye'nin kırsal geleceği yolunda önemli bir adım atıldığı belirtilerek, Türkiye'nin 2007-2010 yılları arasında yaklaşık 300 milyon Euro kırsal kalkınma hibe fonu kullanma imkanına kavuşacağı ifade edildi. Açıklamada, Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) kapsamında hibe fon sağlanacağı belirtilirken, Türkiye'nin bu yardım fonlarından faydalanabilmesi için gerekli olan kurumsal, yasal ve teknik altyapının güçlendirilmesi amacıyla, "Kırsal Kalkınma Planının Etkin Uygulanması İçin Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi Eşleştirme projesi" uygulamaya koyduğu kaydedildi.

Söz konusu proje ile Türkiye'nin 2007-2010 yılları arasında yaklaşık 300 milyon Euro kırsal kalkınma hibe fonu kullanma imkanına kavuşacağını bildirildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title