Haberler

Türkiye Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonu Çetinkaya."Doğu ve Güneydoğu'ya Turist Gibi Giderek...

Nail Kadırhan - Türkiye Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonu ve Milli Rallici Burcu Çetinkaya, "Doğu ve Güneydoğu'ya turist gibi giderek değil de, gerçekten görmek ve yaşamak istiyorum" dedi.

Nail Kadırhan - Türkiye Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonu ve Milli Rallici Burcu Çetinkaya, "Doğu ve Güneydoğu'ya turist gibi giderek değil de, gerçekten görmek ve yaşamak istiyorum" dedi.

Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşını Van'da geçirdikten sonra Bağlar ilçesi Muradiye Mahalle Muhtarı Süleyman Karadaşlı'ın davetlisi olarak Diyarbakır'a geldiğini söyledi.

2005 İstanbul Mahalli Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonluğunda birinci olduğunu belirten Çetinkaya, "2006'dan beri 5 kez Türkiye Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonu, 2007'den beri de bir çok yurt dışı yarışlarıyla bu günlere geldim." dedi.

2010 yılına kadar Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da sadece Erzurum'a gittiğini anlatan Çetinkaya, bu il dışında bölgede bir yer görmediğini kaydetti.

Bölgenin yaşadığı problemleri veya bölgenin özelliklerini daha önce hiç bilmediğini anlatan Çetinkaya, şöyle dedi:

"Doğu ve Güneydoğu'ya turist gibi giderek değil de, gerçekten görmek ve yaşamak istiyorum. Bütün bölgeden olan dostlarıma 'Gidip kalabileceğim bir akrabanız var mı-' diye sordum. Bir dostum sağ olsun yardımcı oldu. Benim için daha sonradan ailem gibi olan teyzenin yanında kaldım Adıyaman'ın bir köyünde. Gittiğim zaman çok büyük bir sürprizle karşılaştım. Çünkü iletişim kuramadık. Yanına yerleştiğim teyze Türkçe hiç bilmiyordu, ben ise Kürtçe. Öyle bir hafta geçirdik. Daha sonra ben tekrar onu ziyaret ettim. Bu arada Kürtçe dersler almaya başladım. Gerçekten İstanbul'dan ve içinden doğup büyüdüğüm şehirden göründüğünden çok farklı şartlar."

-"Yapılabilecek ne varsa yapmak istiyorum"-

Çetinkaya, bölge için elinden geleni yapmak istediğini vurgulayarak, "Ne yazık ki özellikle son yıllarda öfkenin ve kavgaların çok fazla ön plana çıktığı bir bölge. Oysa ki peygamberler diyarı, oysa ki sevginin ön plana çıkması gerektiği bir bölge. O yüzden sevgiyi yaymak adına veya karşılıklı anlaşmak adına yapılabilecek ne varsa yapmak istiyorum" diye konuştu.

Van'daki depremden sonra buraya gittiğini ifade eden Çetinkaya, şunları söyledi:

"Ben depremden hemen 3 gün sonra buraya geldim. Sonrasında yeni yıl vesilesiyle Türkiye Motosiklet Federasyonu bir aktivite düzenledi ve bende katıldım. Birazcık oradaki çocukları mutlu etmek amaçlı bir gece yapıldı. Orada Kenan Sofuoğlu ile Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve birçok isimle beraber çocukları birazcık dahi olsa mutlu etmeye çalıştık. Fakat o gecenin benim için ayrı bir özelliği vardı. Çok düşündüm nasıl yardım edebilirim- diye. Ben şuan da burada okul yaptırabilecek bir güçte değilim. Ancak bir bavul eşya toplayıp onu dağıtmanın da ne kadar faydası var ona da emin olamadım. Çünkü kimin ne ihtiyacı var onu tespit etmek çok kolay bir şey değil. O yüzden dedim ki elimden geldiği kadarıyla rast gele bir veya iki aile tanıyayım. En azından sadece maddi değil manevi olarak da çalabilecekleri bir kapılarının olmasını istedim. Bu kadar eğitim aldım. Çok şükür imkanlarım iyiydi. Robert Koleji'nde okudum. Koç ekonomiyi bitirdim. Bunlar tabi çalışmakta var. Birde ailenin imkanlarının iyi olmasıydı. Bunu paylaşabilmek adına ne yapabilirim diye düşündüm. Çadır kentte bir kapıyı çaldım o zaman Aynur isimli hamile bir kadın karşıma çıktı 'Bizde kal' dedi. Eşini yolladık evden, çadırda o gece onunla beraber kaldık. Tabi çocuklarını da tanıma fırsatı buldum. Benim için onlar artık kardeşler. 3 oğlu var, şuan da 3 tane kardeşim var. Elimden geldiğince onlara yardım etmeye çalışıyorum. Böyle şeyleri anlatmayı doğru bulmuyorum. Bir örnek teşkil edecekse de bunu paylaşmayı tercih ettim. Bugüne kadar bununla ilgili hiç konuşmadım. Niye buradasınız- diye soranlara ise yeni yılı geçirmek amacıyla Van'a geldim dedim."

-"Kürtçe özel ders alıyorum"-

Kürtçe konuşabildiğini söyleyen Çetinkaya, "Ancak her şeyi daha iyi anlayıp ve konuşmak için Kürtçe ders alıyorum. Mardinli bir hocam var ondan Kürtçe özel ders alıyorum. Yoğun seyahat temposundan aksatmamaya çalışıyorum. Ancak biraz zaman alacak. Çünkü o kadar kolay bir dil değil." dedi.

Bölgedeki çocuklarla iletişim kurmak istediğini ifade eden Çetinkaya,

"Çocuklar aslında çok saf ve temiz. Onları ne kadar sevgiyle doldurabilirsek, ülkemizin ve hepimizin geleceği o kadar temiz ve güzel olur. Onları ne kadar öfke ile doldurursak, ondan sonrası hepimiz için daha da acıklı olur. O yüzden çocuklara sevgi vermek ve sevgi üzerine kurabilecekleri hayaller oluşturmalarına yardımcı olmak adına ne yapabilirsem yapmak istiyorum." diye konuştu.

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

diyarbakır Çetinkaya türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title