Haberler

Türkiye Olağanüstü İşler Başarıyor

Güncelleme:

Başkanlığımızı temsilen Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanımız Yusuf UZUNAY, Norveç Ankara Büyükelçiliği'nin Norveç Mülteci Konseyi yeni Genel Sekreteri Jan EGELAND'ın Türkiye ziyareti için özel olarak verdiği davete katıldı.

Görüşmeler sırasında EGELAND, Türkiye'nin Suriyeliler konusundaki başarısının olağanüstü olduğunu ifade etti.

Başkanlık çalışmalarının büyük takdirle konuşulduğu davete, UNHCR Türkiye Temsilcisi Carol BATCHELOR, Birleşmiş Milletler (BM) Gaziantep İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Başkanı Nathalie Fustier, çeşitli uluslararası STK'lar, Norveç, ABD, İngiltere, İsveç, İsviçre ve Danimarka büyükelçilik temsilcileri katıldı.

Suriye'nin çatışmalardan yoğun olarak etkilenen kuzey kesimine yapılacak insani yardımların etkin ve güvenli bir şekilde ulaştırılması konusuyla düzenlenen davette Daire Başkanı Yusuf UZUNAY, Norveç Mülteci Konseyi yeni Genel Sekreteri Jan EGELAND ile ikili bir görüşme yaptı. Görüşmede EGELAND, "Türkiye, son iki yıldır bölgede olağanüstü işler başarıyor. AFAD'la birlikte çalışmayı çok istiyoruz, çalışmalara destek olmak için hazırlıklarımzı tamamladık." şeklinde konuştu. AFAD'ın STK'ları akreditasyon çalışmalarının ve Elektronik Yardım Dağıtım Sistemi'nin konuşulduğu görüşmede Daire Başkanı Yusuf UZUNAY, "AFAD, Suriyeli misafirlerimizle ilgili tüm çalışmaları koordine ediyor, 10 şehirde bulunan 21 kampı yönetiyor." diyerek AFAD'ın afetler konusunda olduğu gibi Suriyeli misafirlerimiz konusunda da "yetkili kurum" olduğunu vurguladı.

EGELAND: "Türkiye'nin Çalışmalarından Oldukça Etkilendim."

Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan EGELAND Türkiye'de faaliyetlerde bulunarak Türkiye'nin Suriyeliler ile ilgili yardım çalışmalarına destek olmak istediklerini belirtti. AFAD'ın Suriyelilerle ilgili çalışmalarından oldukça etkilendiğini ve özellikle Suriyeli vatandaşlara yönelik eğitim faaliyetlerinde AFAD'la işbirliği yapmayı arzu ettiklerini söyledi.

Norveç Mülteci Konseyi Hakkında;

Norveç Mülteci Konseyi, mülteciler ve yerlerinden edilmiş insanlara yardım etmek için başta Somali ve Sudan olmak üzere 20 ülkede faaliyet gösteren, 3 binin üzerinde sahada görevli personeli olan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşmiş Milletler Türkiye Suriye Norveç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title