Haberler

Türkiye -Meksika İş Konseyi Kuruldu

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Meksika Ziyareti Çerçevesinde Ticari ve Ekonomik İlişkileri Geliştirmek Amacıyla Türkiye -Meksika İş Konseyi de Kuruldu.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Meksika ziyareti çerçevesinde ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye-Meksika İş Konseyi de kuruldu.

Konseyin kuruluşuna ilişkin anlaşmayı, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Başkan Yardımcısı Aykut Eken ile Meksika Dış Ticaret, Yatırım ve Teknoloji Konseyi (COMCE) Başkan Yardımcısı Jorge Lois Morton imzaladılar.

Babacan, imza töreninin de yapıldığı ve Meksikalı işadamlarıyla biraraya geldiği kahvaltılı toplantıda, Türkiye olarak Meksika ile ilişkileri ticaret de dahil her alanda geliştirmek istediklerini belirterek, iki ülke arasında pek çok benzerlik bulunduğunu kaydetti. Meksika'nın, NAFTA üyesi olmasına karşılık Türkiye'nin de Gümrük Birliği'nde olduğunu belirten Babacan, iki ülkenin de dinamik ekonomilere sahip olduğunu anlattı.

Türkiye ile Meksika arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için gerekli olan hukuksal altyapının tamamlanması gereğine dikkati çeken Babacan, bu çerçevede çifte vergilendirmenin önlenmesi, yatırımların karşılık korunması ve serbest ticaret anlaşması gibi belgelerin imzalanması gereğini vurguladı.

Babacan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin çok küçük olduğunu belirterek, ilişkilerin geliştirilmesi için iki ülke üst düzey yetkililerin birbirlerini daha sık ziyaret etmeleri ve işadamlarını teşvik etmesi gerektiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title