Haberler

Türkiye Kamu-Sen'nden 1 Mayıs Açıklaması

Türkiye Kamu-sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim'de Kutlanmasına İzin Verilmemesine Tepki Gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim'de kutlanmasına izin verilmemesine tepki göstererek, "Emek ve dayanışma günü olarak adını değiştirmek ya da yeni ad takmakla mesele hallolmuyor" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, önemli olan 1 Mayıs'ın bayram haline getirilmesi olduğunu ifade ederek, "Amacımız 1 Mayıs'ın Türkiye'nin her santimetre karesinde kutlanmasını sağlanması olmalı. Bu anlamda 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının da anlamlı olacağını düşünüyoruz. Ama sen 1 Mayıs'ı bayram yapmazsan, herhangi bir günün kutlanmasının inatlaşması noktasına taşınması bize göre doğru bir yaklaşım değil. İnşallah 1 Mayıs sorunu çözülecek. 1 Mayıs bayram olduğu zaman bu iş çözülür, yasaklarla çözülmez" dedi.

TBMM'de kabul edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) ile ilgili de Akyıldız, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yasayı ciddiyetle tetkik ettireceğini, Anayasa'ya aykırılık noktasında net bir kanaat oluştuğu takdirde iade etmekte tereddüt etmeyeceğini ifade etmiştir. Biz bu çerçevede konuyu değerlendiriyoruz ve umutla bekliyoruz. 15 günlük süre dolduğunda neyin gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

(YE-HE-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title