Haberler

Türkiye ile İsrail Arasında Mutabakat Metni İmzalandı

Güncelleme:

İlişkilerin düzelmesi için anlaşmaya varan Tükiye ile İsrail arasında mutabakat metni imzalandı.

Türkiye- İsrail ilişkilerinin normalleşmesine ilişkin mütabakat anlaşması Dışişleri Bakanlığı müsteşarı tarafından imzalandı. Böylece normalleşme süreci resmen başlamış oldu.

BASINA KAPALI İMZA

Türkiye adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun imzaladığı anlaşmayı eş zamanlı olarak İsrail Dışişleri Bakanı Müsteşarı ve Genel Müdürü Dore Gold'un da imzaladığı öğrenildi. İsrail basını mutabakatın imzalandığı anın basına kapalı olduğunu duyurdu.

3 İSRAİLLİ BAKANDAN ANLAŞMAYA RED OYU

Öte yandan anlaşmanın yarın İsrail Meclisi'nde oylamaya sunulacağı belirtilirken, Ankara- Tel Aviv arasında yapılan anlaşmaya İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Milli Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Adalet Bakanı Ayelet Shaked'in oylamada 'red' oyu vereceği ifade edildi. Anlaşmayı ise kabul edecek isimler arasında ise, Başbakan Binyamin Netanyahu, Likud bakanları Yuval Steinitz, Gilad Erdan ve Yisrael Katz, İçişleri Bakanı Arye Dery, Maliye Bakanı Moşe Kahlon ve İskan Bakanı Yoav Galant da dahil olmak üzere büyük çoğunluk tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

BİNALİ YILDIRIM SÜRECİ ANLATMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile eş zamanlı olarak düzenlediği basın toplantısında İsrail'le mutabakat metninin parafe edildiğini açıklayarak, "Dün itibariyle bir mutabakat metni iki tarafça uzlaşıldı. Kararlaştırıldı ve parafe edildi. Böylece ilişkilerin normale döndürülmesiyle ilgili süreç başlamış oldu. Bu mutabakat metni yarın Dışişleri Müsteşarımız Türkiye tarafından ve İsrail tarafından muhatabı ile imzalanacak. Bu imzadan sonra onay süreçleri var. İsrail'de onay kabinede bizde ise Meclis'te tamamlanmış olacak. Akabinde de en kısa sürede karşılıklı büyükelçilikler faal hale getirilecek ve büyükelçilerin ataması yapılmış olacak" ifadelerini kullanmıştı.

TAZMİNAT KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANMIŞTI

Başbakan Yıldırım, ayrıca İsrail'le varılan mutabakat çerçevesinde Gazze'ye uygulanan ambargonun hafifletilmesi ve Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenlerin ailelerine 20 milyon Dolar tutarında tazminat ödenmesi konusunda karar alındığını bildirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye İsrail Güncel Haberler

500

Yorumlar (96)

adam:

Türkiyenin itibari böyle sifirlanir iste. Bu konuda kimse ellerine su dökemez bu haramzadelerin.

21
2
yanıtYanıtla
hlm:

yorum yapan dalkavaklar sizin aklınız yetmez devlet yönetmeye siz daha yorum bile yazamıyonuz kahralsun islam karşıtları yani sizler

5
16
yanıtYanıtla
VAH VAH:

BELLİ Kİ SEN DE BOPÇUSUN YARANIZ ÇOK BÜYÜK HER ŞEY ELİNİZDE PATLADI. . !!!!

yanıt5
yanıt0
türk:

erdoğan koskoca türkiye cumhuriyetini muz cumhuriyetine çevirdin. . .

16
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bu hükümetin dansos asenadan bir farki kalmadı

16
1
yanıtYanıtla
xxx:

herkes türkiyeye dediğini yaptırabilir hale geldi demekki ekonomi durumu gerçekten vahim

16
1
yanıtYanıtla
ALİ:

DİN PARA İMAN PARA

14
1
yanıtYanıtla
REALİST:

İSRAİLLE ANLAŞMA YAPAN İSRAİL GİBİDİR

13
2
yanıtYanıtla
memo:

akp dünyada dinlere iyiliğe vurulmuştur darbedir insanlığın bitme noktasıdır akp maneviyetin bittiği adaletin olmadığı düzenin savunuucusudur şeytan kimbilir bunları görse korkarmıydı acaba

13
2
yanıtYanıtla
cem tuna:

Sen Türkiye Cumhuriyeti Devleti''nin geleneksel dış politikalarını görmezden gelip, kırmızı çizgilerini elinin tersi ile itersen, 15 Yıldır iktidar olmanın verdiği yersiz bir özgüven ve her birbiri birbirinden ''müstesna'' danışmanlarının verdiği gaz ile gerçek güç ile desteklenmeyen bir dış politika belirlersen, öncesini ve sonrasını bilmeden, ülkendeki insanların, muhalefetin, iktidarın, kamuoyunun uyarılarını hiç dikkate almazsan böyle tükürdüğünü yalamak zorunda kalırsın.

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title